Milletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez'in hayatını kaybettiğini açıkladı.

Milletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetti

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez'in hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında kalp krizi geçiren Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez, kaldırıldığı yoğun bakım ünitesinde kurtarılamadı.

Acı haberi sosyal medya hesabından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: 

“12 Aralık Salı günü TBMM Genel Kurulundaki konuşması sırasında rahatsızlık geçiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili Sn. Hasan Bitmez, tedavi altına alındığı Ankara Bilkent Şehir Hastanesi yoğun bakım servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bugün 11:50’de vefat etti. Sn. vekilimize Allah’tan rahmet, ailesine, Saadet Partisi başta olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun”.

Hasan Bitmez 

HASAN BİTMEZ KİMDİR?

1969 yılında Giresun, Alucra'da doğan Bitmez, ilkokulu İstanbul'da okuduktan sonra Gebze İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu ve El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesi'nde okudu.

Milli Gençlik Vakfı'nın çeşitli kademelerinde görevlerde bulunduktan sonra 1999-2004 yılları arasında Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Kurucuları arasında yer aldığı GİLMDER [Gebze İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği]'in bir dönem başkanlığını yaptı.

2008-2010 yılları arasında yine kurucuları arasında yer aldığı IYFO [International Youth Form]'nun Genel Başkanlık görevini üstlendi.

2006-2010 yıllarında arasında IIFSO [International Islamic Federation of Student Organizations] Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2010-2014 yılları arasında Şura Meclisi Başkanlığı görevlerini yaptı.

İnsani yardım çalışmaları çerçevesinde Saadet Partisi ve Cansuyu Yardımlaşma Derneğinin yardımlarını Endonezya, Çad, Kamerun, Nijerya, Sudan, Gana, Hindistan gibi muhtelif ülkelere ulaştırdı.

Refah Partisi Gebze İlçe Teşkilatı'nda başlayan siyasi çalışmalarına Fazilet Partisi ve Saadet Partisi'nde devam etti.

Saadet Partisi Genel Merkezi'nde çeşitli kademelerde görevde bulunduktan sonra Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü.
2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Genel Merkez Seçim Karargâh Başkanlığını üstlendi.

Halen Saadet Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve ESAM [Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi] Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi'ydi.

Evli ve bir çocuk babası olan Bitmez, Arapça ve İngilizce biliyordu. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde 28. Dönem Kocaeli Milletvekili seçilmişti.

Milletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetti

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.