Altın fiyatları artınca bu yola başvurdular! Tam altın 30 TL

ÖZEL HABER | Şanlıurfa’da altın fiyatlarının yükselişi, altın takılar kullanmayı seven vatandaşları imitasyon altınlara yöneltti. Gerçek altın ürünlerinden ayırt edilmesi güç olan imitasyon altınlar, seyyar tezgahlarda çalınma korkusu olmadan açık bir şekilde satılıyor. İmitasyon altına sadece Urfa’dan değil yurt içi ve yurt dışından da talep yoğun.

Altın fiyatları artınca bu yola başvurdular! Tam altın 30 TL

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

ŞANLIURFA - Altın fiyatlarının son yıllarda hızla yükselmesi, vatandaşın altın alım gücünü azalttı. Şanlıurfa’da düğünlerin vazgeçilmezi olan altın takılar, artan fiyatlar nedeniyle artık alınamaz oldu. Ancak gösterişli düğünleri ile bilinen kentte bu gelenekten vazgeçmek kolay değil. Altın fiyatlarında yaşanan artış ve alım gücündeki düşüş gelenekten vazgeçmek istemeyen Urfalıları imitasyon altına yönlendirdi.

EVLENECEK ÇİFTLERİN YENİ ADRESİ

Son günlerde altın fiyatlarındaki artış nedeniyle evlenecek çiftler, çevrelerine 'küçük düşmemek' için Çin ve Hindistan'dan getirilen, işlenen sarı altın suyuna batırılmış imitasyon takılardan satın alıyor. İmitasyon altına ilginin giderek arttığı Şanlıurfa’da satıcılar durumdan oldukça memnun. 

KUYUMCUDA 50 BİN İMİTASYONU 500 TL

Şanlıurfa’da kuyumcu dükkanlarında istediğini bulamayan vatandaşlar “sahte altın” satan dükkanlara yöneldi. Kuyumcuda 50-60 bin TL’ye satılan takılar, imitasyon olarak 500-700 TL'ye tüketiciye sunuluyor. Gerçek altın ürünlerinden ayırt edilmesi güç olan bu imitasyon altınlar seyyar tezgahlarda çalınma korkusu olmadan açık bir şekilde satılıyor. 

Satıcılar ürünlerini, işçiliğinin iyi olması, 2 yıl garanti vermeleri gibi pazarlama yöntemleri ile piyasaya sürüyor. Fiyatlar, siyahlanmaya karşı direncine göre değişebiliyor.

KARAGEÇİLİ: YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN TALEP VAR

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde tarihi çarşılar bölgesinde imitasyon altın satan Şükrü Karageçili, altın fiyatlarının yükselmesinin işlerini arttırdığını belirterek, şunları söyledi:

“Eskiden çok fazla talep yoktu imitasyon ürünlere. Şimdi talep yüksek. Şimdilerde satışlarımız iyi. Urfalılar da artık talep ediyor. Düğün öncesi gelip alıyorlar, düğünde kullanıyorlar. Sadece Urfa’dan değil, Türkiye’nin dört bir yanından gelenler burada satın alıp götürüyorlar. Yabancı turistler bile satın alıyor. İlgi son zamanlarda altının yükselmesiyle daha da arttı.”

“İMİTASYONUN DA FİYATI ARTTI”

Karageçili, kuyumcularda olan bilezik, yüzük, çeyrek altın ve set gibi ürünlerin hepsinin imitasyon olarak ellerinde bulunduğunu kaydetti.

 “İmitasyon ürünlerin de fiyatı arttı” diyen Karageçili, sözlerini şöyle sürdürdü:

“En çok satılan ürünler… Tam altın 30 TL, hasır kemer 650 TL, madonna 450 TL, Frenk bağı 700 TL ve çift bilezik 150 TL. Geçen yıl bu fiyatlar 50 ila 100 TL altındaydı”.

 

Altın fiyatları artınca bu yola başvurdular! Tam altın 30 TL

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.