Çiğ köfte çiğ köfte olalı böyle eziyet görmedi

Şanlıurfa’nın geleneksel lezzetlerinden biri olan ve tüm Türkiye tarafından sevilerek tüketilen çiğ köfte için her geçen gün yeni tarifler ortaya çıkmaya başladı. Diyarbakırlı bir çiğ köfte ustasının yaptığı tarif ise pes artık dedirtti.

Çiğ köfte çiğ köfte olalı böyle eziyet görmedi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bol acısıyla, nar ekşisiyle ve bol yeşillikli haliyle çiğ köfte, Türk halkının en popüler yemekleri arasında yer alıyor. Son zamanlarda farklı tatlar elde etmek isteyen yemek severler, çiğ köfte için farklı tarifler denemeye başladı. 

Çiğ köftenin asıl memleketi, doğduğu yer olan Şanlıurfalılara göre çiğ köfte etli veya yumurtalı olur. Ama Adıyaman, Diyarbakır ve Gaziantep gibi şehirler yaptığı farklı tariflerle çiğ köftenin kendisine ait olduğunu iddia etmektedirler. 

İçine cips koyanı, suşi şeklinde yapıp servis edeni, güllü çiğ köfte yapanı derken son yapılan tarif ise yok artık dedirtti. 

Diyarbakır’da bir usta, çiğ köftenin içine İsviçre ve Hollanda’dan getirttiği çikolataları koyarak çikolatalı çiğ köfte yaptığını duyurdu. 

Evet, yanlış duymadınız! Diyarbakırlı usta çiğ köftenin içine çikolata koyarak yoğurduktan sonra bulduğu tarife ‘çiğkoftelatta’ ismini vererek patentini aldı. 

Çiğ köfte çiğ köfte olalı böyle eziyet görmedi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.