Şanlıurfa'nın ağlanası hali: Geliri sondan 3’üncü!

Doğru Veri internet sitesi, TÜİK verilerine göre Türkiye'deki illerin yıllık gelir sıralamasını derledi. Verilere göre, kişi başına düşen yıllık gelir bakımından Şanlıurfa, 81 il arasından 79. sırada yer aldı. Şanlıurfa, Türkiye'nin en büyük 10 ilinden biri olmasına rağmen, kişi başına düşen yıllık gelir bakımından sondan 3. sırada alması kentteki ekonomik durumu gözler önüne serdi. İşte detaylar…

Şanlıurfa'nın ağlanası hali: Geliri sondan 3’üncü!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğru Veri internet sitesi, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye'deki illerin yıllık gelir sıralamasını derledi.

KOCAELİ İLK SIRADA

Verilere göre, işi başına düşen yıllık gelir bakımından ilk sırayı 302,772 TL ile Kocaeli aldı. Kocaeli’ni 287 bin 524 TL ile İstanbul ve 253 bin 501 ile Tekirdağ takip etti.

VAN SON SIRADA

Son sıradaki il ise 54,272 TL ile Van oldu. Van’ı 55 bin 296 ile Ağrı takip etti. Şanlıurfa ise 64 bin 416 TL ile 79. Sırada yer aldı.

URFA 79. SIRADA

Şanlıurfa, Türkiye'nin en büyük 10 ilinden biri olmasına rağmen, kişi başına düşen yıllık gelir bakımından sondan 3. sırada yer alıyor. Bu durum, ilin ekonomik durumunun oldukça düşük olduğunu gösteriyor.

NELER YAPILABİLİR

Şanlıurfa'nın ekonomik durumunun iyileştirilmesi için, öncelikle tarım sektörünün modernleştirilmesi ve verimliliğinin artırılması gerekmektedir. Bunun yanı sıra, sanayi ve hizmet sektörünün geliştirilmesi için yatırımların teşvik edilmesi ve yerel yönetimlerin daha aktif rol oynaması gerekmektedir.

Şanlıurfa'nın ekonomik durumunun iyileştirilmesi, ilin sosyal ve kültürel gelişimini de olumlu etkileyecektir

 

 

Şanlıurfa'nın ağlanası hali: Geliri sondan 3’üncü!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.