19 Aralık Türkiye hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, 19 Aralık 2023 Çarşamba günü Türkiye'nin büyük bir bölümünde hava yağışlı ve serin olacak.

19 Aralık Türkiye hava durumu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hava Durumu

19 Aralık Çarşamba günü Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yağışlı bir hava hakim olacak. Yağışlar, genellikle yağmur şeklinde görülecek, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur veya kar şeklinde de olabilir. Yağışların, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı ise, Türkiye genelinde mevsim normallerinin altında seyredecek. En yüksek hava sıcaklığı, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 10-15 derece civarında, Ege ve Akdeniz bölgelerinde 15-20 derece civarında, Marmara ve Karadeniz bölgelerinde ise 10-15 derece arasında olacak.

Rüzgar

19 Aralık Çarşamba günü Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde rüzgar, kuzeyli yönlerden orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esecek.

Nem Oranı

19 Aralık Çarşamba günü Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde nem oranı yüksek olacak. En yüksek nem oranı, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde %80-90 civarında, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde ise %70-80 civarında olacak.

Uyarmalar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılara göre, 19 Aralık Çarşamba günü Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan uyarılara göre, 19 Aralık Çarşamba günü Türkiye genelinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyredeceğinden, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan kişilerin soğuk havadan korunması gerekiyor.

19 Aralık Türkiye hava durumu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.