19 Aralık Dünya hava durumu

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, 19 Aralık 2023 Çarşamba günü dünya genelinde hava soğuk ve yağışlı olacak.

19 Aralık Dünya hava durumu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuzey Amerika

Kuzey Amerika'nın büyük bir bölümünde hava yağışlı ve soğuk olacak. Kanada'nın doğu kesimlerinde kar yağışı bekleniyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzeydoğu kesimlerinde de kar yağışı ve buzlanma bekleniyor.

Güney Amerika

Güney Amerika'nın kuzeybatısında yağışlı bir hava hakim olacak. Peru'da ve Ekvador'da kuvvetli yağışlar bekleniyor. Güney Amerika'nın güneydoğu kesimlerinde ise hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Avrupa

Avrupa'nın büyük bir bölümünde hava yağışlı ve soğuk olacak. İspanya ve Portekiz'de kar yağışı bekleniyor. Fransa, Almanya ve İtalya'da da yağışlar kuvvetli olacak.

Asya

Asya'nın büyük bir bölümünde hava soğuk olacak. Rusya'nın Sibirya bölgesinde hava sıcaklığı -40 dereceye kadar düşebilir. Çin'in kuzeyinde de hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında seyredecek.

Afrika

Afrika'nın kuzeyinde hava yağışlı ve soğuk olacak. Mısır, Tunus ve Cezayir'de kar yağışı bekleniyor. Afrika'nın güneyinde ise hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Okyanusya

Okyanusya'nın büyük bir bölümünde hava yağışlı ve soğuk olacak. Avustralya'nın güneyinde ve Yeni Zelanda'da kar yağışı bekleniyor.

Uyarmalar

WMO tarafından yapılan uyarılara göre, 19 Aralık Çarşamba günü Kuzey Amerika'nın kuzeydoğu kesimlerinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabilir. Güney Amerika'nın kuzeybatısındaki kuvvetli yağışlar nedeniyle sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor. Avrupa'nın büyük bir bölümündeki yağışlar nedeniyle sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor. Rusya'nın Sibirya bölgesindeki soğuk hava nedeniyle don ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

19 Aralık Dünya hava durumu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.