Şanlıurfa’da mesleki eğitimle aile bütçesine katkı

Karaköprü Belediyesi bünyesinde hizmet veren IV. Murad Kültür Merkezi Karamek kurslarına katılan kadınların uğrak yeri haline gelirken, kurslarda kadınlar hem meslek öğreniyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor.

Şanlıurfa’da mesleki eğitimle aile bütçesine katkı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karaköprü Belediyesinin ev hanımlarının sosyal hayata katılımı amacıyla açtığı Mesleki Eğitim Kursları (KARAMEK) ile birlikte kadınlar zamanını verimli değerlendiriyor. Seyrantepe Mahallesinde bulunan IV. Murad Kültür Merkezinde sürdürülen dikiş ve mefruşat kurslarında kadınlar hem mesleki eğitim alıyor hem de üretimleriyle para kazanıyorlar. 

Kurslarda dikiş makinesi kullanımı, kumaş çeşitleri, kesim teknikleri ve giyim konularında eğitimler alan kadınlar kurslarda öğrendikleriyle kendi kıyafetlerini dikebiliyor. Kadınlar kurslarda hem kendilerinin ve çocuklarının kıyafetlerini elleriyle dikip ucuza getiriyor hem de ürettikleri ürünleri satılarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli kadınların sosyal hayata katılıma önem verdiklerini ifade ederek özellikle açılan kurslarla ev hanımlarının hem sosyalleşmesi hem de bir zanaat öğrenmesinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Başkan Metin Baydilli, “Karaköprü’müzün en hızlı büyüyen ilçesi olan Seyrantepe Mahallemize hizmetlerimiz devam ediyor. Seyrantepe’de yaşayan ev hanımları için IV. Murad Kültür Merkezimizde açtığımız kurslarımız yoğun ilgi görüyor. Kursların sayısını artırıp daha fazla kadının buralardan faydalanarak boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmelerini sağlamaya çalışacağız” dedi. 

Kurslara devam eden kadınlar da açılan kurslardan ve sağlanan imkanlardan memnuniyet duyduklarını belirterek, “Karaköprü Belediyemizin açtığı giyim kursuna katılarak elbise tasarlamayı, dikmeyi ve kesimleri öğreniyoruz. Burada kendimizin ve çocuklarımızın kıyafetlerini dikip daha uyguna getiriyoruz böylece aile bütçemize de katkı sunuyoruz. Bizlere bu imkânı sunan Karaköprü Belediye Başkanımız Metin Baydilli’ye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.  

Şanlıurfa’da mesleki eğitimle aile bütçesine katkı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.