Filistin’de öldürülen gazeteciler anısına “Gazzete”

Filistin’de yaşanan işgal sonucunda 75 günde 97 gazeteci öldürüldü. Onların kısılan sesi olmak üzere harekete geçen Press For Palestine (Filistin İçin Gazeteci Dayanışması) ise meslektaşlarının anısına özel sayı “Gazzete”yi çıkardı. Gazetede, Gazze’de öldürülen gazetecilerin hikayeleri ile Filistin’de zor şartlar altında mesleğini sürdüren gazetecilerin hikayeleri yer alıyor.

Filistin’de öldürülen gazeteciler anısına “Gazzete”

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 7 Ekim 2023 tarihinden bugüne 8 bini çocuk, 6 bini kadın olmak üzere 19 bin Filistinli öldürüldü. İşgal ve savaş ortamında canı pahasına görev yapan gazetecilerden 97’si de hedef alınarak katledildi. 

Filistin’deki gazetecilerin sesini duyurmak için çalışmalar yapan Press For Palestine (Filistin İçin Gazeteci Dayanışması) ise 3 dilde yaptığı basın açıklamasının ardından öldürülen gazeteciler anısına bir gazete çıkardı. Gazzete adındaki tek nüshalık gazete İstanbul’da meydanlarda dağıtıldı.

“İşgalci İsrail gazetecileri öldürerek gerçekleri susturamaz!” manşetiyle yayınlanan 20 sayfalık gazetede, Gazze’de öldürülen gazetecilerin hikayeleri ile Filistin’de zor şartlar altında mesleğini sürdüren gazetecilerin hikayeleri yer alıyor. Yaşananlar karşısında dünya medyasının suskunluğu ve işgale karşı ortak söylem inşası gazetede işlenen diğer konular arasında bulunuyor. 

Özel sayı İstanbul’da Kadıköy, Üsküdar, Eminönü, Mecidiyeköy, Bakırköy ve Beşiktaş meydanlarında dağıtıldı.

Muhabir: Mine KÖSELER

Filistin’de öldürülen gazeteciler anısına “Gazzete”

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.