Dar gelirli ailelere müjde: Ayda 3 bin 571 TL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, dar gelirli ailelere yönelik önemli bir destek programının detaylarını açıkladı. Bakan Göktaş'ın duyurduğu bu yeni sosyal yardım programı kapsamında, maddi durumu kötü olan ailelere ayda 3 bin 571 TL destek sağlanacak.

Dar gelirli ailelere müjde: Ayda 3 bin 571 TL

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, maddi durumu zor olan ailelere yönelik önemli bir açıklamada bulundu. 

MADDİ DURUMU KÖTÜ OLAN AİLELERE AYDA 3 BİN 571 TL

Bakan sözlerinin devamında maddi durumu kötü olan ailelere ayda 3 bin 571 TL'lik destek ödemesi yapıldığını ve başvuruların e devlet kapısı üzerinden alındığını söyledi.

Bakan Göktaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Çocukların millî değerlere sahip, kendine güvenen, eğitimli ve sağlıklı birer fert olarak yetişmeleri için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Çocuğun üstün yararı ilkesini şiar edinerek her bir çocuğun güvenli ortamlarda yaşamlarını sağlayacak ve sosyal refahlarını iyileştirecek çalışmaları sürdürüyoruz. Bugün sosyal ve ekonomik destek programıyla aile bütünlüğünü koruyarak 164 bin çocuğun sağlıklı gelişimlerine katkı sunuyoruz. Psikososyal desteğe ihtiyacı olanlara sosyal hizmet, maddi zorluk yaşayan ailelere aylık 3.571 lira maddi destek sağlıyoruz."

MADDİ YARDIMLARIN DAĞILIMI VE BAŞVURU SÜRECİ

Bakanlığın sağladığı maddi destekler, çocukların sosyal refahını iyileştirmeye ve aile bütünlüğünü korumaya yöneliktir. Aralık 2023 itibarıyla, bu kapsamda 587 milyon TL Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesinin yapıldığı belirtildi. Başvurular, e-devlet kapısı üzerinden alınmakta olup, başvuru yapmak isteyen vatandaşların belirtilen adımları takip etmeleri gerekiyor.

Dar gelirli ailelere müjde: Ayda 3 bin 571 TL

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.