Urfa'daki mühendislerden bakanlığa tepki!

TMOBB Gıda Mühendisleri Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından son açıklanan 7 bin 158 personel alımı duyurusunda sadece 193 gıda mühendisi istihdam edeceğini belirterek, bu durumun gıda güvenliğine yeterli önemin verilmediğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Urfa'daki mühendislerden bakanlığa tepki!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlığa 982'si Ziraat Mühendisi olmak üzere 1422 mühendis; ayrıca veteriner hekim, destek personeli, büro personeli, tarım işçisi ve diğer unvanlarda 5 bin 736 olmak üzere 7 bin 158 personel alımı yapılacağını açıklamıştı. 

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği 7 bin 153 kişilik personel alımında sadece 193 gıda mühendisi alınacak olmasına yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi. 

TEMSİLİYET ANLAMINDA YETERLİ İSTİHDAM ZORUNLULUKTUR

Oda tarafından yapılan açıklamada, "Tarım ve Orman Bakanlığı ülkemizde gıda güvenliğini ve tüketiciye güvenli gıda sunulmasını garanti etmekle yükümlü tek yetkili kurumdur. Bakanlığın bu önemli sorumluluğu gereği gibi yerine getirmesi; ancak denetimlerin en etkin biçimde gerçekleştirilmesi ile mümkün olabilecektir. Aktif, zamanında adımlar atan, düzenleyen, yöneten, izleyebilen, etkin bir denetim yapabilen, uzun soluklu politikalar üreten bir Tarım ve Orman Bakanlığı için her kademede sayıca ve mesleki temsiliyet anlamında yeterli istihdam zorunluluktur." denildi.

EĞİTİMİ GIDA İLE İLGİLİ OLMAYAN PEK ÇOK KİŞİ GIDA DENETÇİSİ YAPILMAKTADIR

Açıklamada, gıda güvenliğinin sağlanmasında vazgeçilmez olan temel meslek gruplarından birinin de gıda mühendisleri olduğu belirtilerek, "Oysa Bakanlık'ta görev yapan gıda mühendisi sayısı son derece yetersizdir. 722.000 gıda üretim/satış noktasının denetimi 7500 kişi ile yapılmaya çalışılmakta; bu denetçilerin de sadece yüzde 30'u gıda mühendislerinden oluşmakta, diğer yandan Bakanlık bünyesinde eğitimi gıda ile ilgili olmayan pek çok kişi gıda denetçisi yapılmaktadır. Bu da zaten sayıca yetersiz olan gıda denetimlerinin nitelik olarak da yetersiz kalmasına neden olmaktadır." ifadelerine yer verildi.

PERSONEL ALIMLARINDA HAKKANİYET GÖZETMEYE DAVET EDİYORUZ

Gıda Mühendisleri Odası, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın son açıklanan personel alımı duyurusunda sadece 193 gıda mühendisi istihdam edeceğini belirterek, bu durumun gıda güvenliğine yeterli önemin verilmediğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Oda, "Bu durum sayısı 50.000'lere gelmiş gıda mühendislerini yok saymanın yanı sıra halkın güvenli gıdalara ulaşmasına yönelik herhangi bir çaba içine girilmeyeceğinin de göstergesidir. Ne bu sayıyı kabul ediyoruz, ne de halkımızın gıda güvenliğini sağlamaktan vazgeçiyoruz. Sayın Bakanı Gıda Mühendislerine ve halkın Gıda Güvenliğine önem vermeye, personel alımlarında hakkaniyet gözetmeye davet ediyoruz." çağrısında bulundu.

 

 

 

Urfa'daki mühendislerden bakanlığa tepki!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.