Şanlıurfa’nın dört gözle beklediği haber geldi! İşte dev festivalin tarihi….

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 2024 Kültür Yolu Festivalleri'ne Şanlıurfa’da dahil edildi. Şanlıurfa'nın festivale dahil edilmesinde, sivil toplum kuruluşlarının baskısı etkili oldu. Şanlıurfa Çalışma Grubu, festivale Şanlıurfa'nın dahil edilmemesi üzerine bir açıklama yaparak, şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerini hatırlatmıştı.

Şanlıurfa’nın dört gözle beklediği haber geldi! İşte dev festivalin tarihi….

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 2024 Kültür Yolu Festivalleri'ne Şanlıurfa da dahil edildi. Festival, 25 Mayıs ve 2 Haziran 2024 tarihleri arasında Şanlıurfa'da gerçekleştirilecek.

2023 yılında 11 şehirde düzenlenen festival, 2024 yılında 16 şehirde düzenlenecek. Şanlıurfa, festivale dahil edilen 5 ek şehirden biri oldu.

Şanlıurfa'nın festivale dahil edilmesi, şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak için önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Şanlıurfa'nın festivale dahil edilmesinde, sivil toplum kuruluşlarının ve yerel halkın baskısı etkili oldu. Şanlıurfa Çalışma Grubu, 2023 yılında festivale Şanlıurfa'nın dahil edilmemesi üzerine bir açıklama yaparak, şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerini hatırlatmıştı.

URFA ÇALIŞMA GRUBU: DESTEK VE EMEK VERENLERE URFA ADINA TEŞEKKÜR EDERİZ

Konuya ilişkin Urfa Çalışma Grubu’ndan açıklama geldi. 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Geçen dönemde Dünyanın en kapsamlı kültür sanat projelerinden biri olan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri başlarken ‘TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALLERİ BAŞLIYOR, AMA URFA GÜZERGÂH DIŞI KALDI’ diye açıklama yapmıştık, Urfa’da gündem olmuştu. Sivil toplumların asıl görevi olan baskı kuvvetini oluşturmayı başardık.

Maalesef ki Kültür Yolu Festivalinde UNESCO Mirası Göbeklitepe, Peygamberler Kenti, Arkeolojik değerleri, Konik Kubbeli Harran Evleri, Dünyanın ilk Üniversitesi ve Neolitik dönem yerleşim merkez kalıntıları, En büyük mozaik müzesi olan TARİHİN SIFIR NOKTASI URFA, SIFIR sayılmasını sorgulamıştık.

Acaba 2024 listesinde yer almak için, çabalar mıyız, acaba hazırlanır mıyız? Diye yeni dönemde bu konunun takipçisi olacağımızı belirtmiştik.

İlk olarak Urfa Çalışma Grubunun gündeme getirdiği, ‘Kültür ve Turizm Yolu Festivalinde olmayışımız’ ile ilgili üzüntümüzü gündeme getirmiştik. Kamuoyununda baskısı ile ‘Kültür ve Turizm Yolu Festivalinde’ 2024 takvimine Urfa'da alındı. Destek ve emek verenlere Urfa Adına teşekkür ederiz.”

 

Şanlıurfa’nın dört gözle beklediği haber geldi! İşte dev festivalin tarihi….

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.