Şanlıurfa’da altın fiyatları için yeni tahmin! Yeni yılı beklemeyin

Döviz ve değerli metaller, 2023 yılında Türk Lirası’na karşı rekor seviyelerde seyrediyor. Şanlıurfa’da altın yatırımcıları için merak uyandıran açıklamalar gelmeye devam ediyor. Altın uzmanı İslam Memiş, 2024 yılında yatırımcılara en çok kazandıracak iki yatırım aracını açıkladı.

5

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’e göre, altın 2023 yılında en çok değer kazanan yatırım aracı oldu ve yeni yıla zirvede girmeye hazırlanıyor. Fed’in mart ayında faiz indirimine gideceği beklentisi, piyasalarda altına talebi artırıyor.

Sene başından bu yana yüzde 76’lık bir kazanç getiren gram altın fiyatları, borcu olanları veya yatırım yapacak olanları da yakından ilgilendiriyor. Peki altın fiyatları yükselecek mi? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, konuya ilişkin altın fiyatları beklentisini tek tek açıkladı. Memiş, "Bu yıl gram altın 1115 lira seviyesinden yıla başlamıştı. Yıl içerisinde 2000 lira seviyesi üzeri test edildi. Şu anda da 2000 TL seviyesinde” dedi.

GRAM ALTIN YÜZDE 76 ARTIŞ GÖSTERDİ

Altın yatırımcıları piyasalarda ne olacağını merakla beklerken bir yıl içerisinde gram altın fiyatlarında yaklaşık yüzde 76’lık bir artış ortaya çıktı. Yatırımcılar da yeni yıl ile birlikte altın fiyatlarının nereye kadar çıkacağını merak ediyor. Memiş ise konuya ilişkin açıklamalar yaptı. Memiş, “2024 yılında bu değer artışlarının devam etmesini bekliyoruz. Hatta 2024 yılında daha fazla bir değer artışı beklediğimi söyleyebilirim” dedi.

2024 YILINDA YÜKSELİŞ BEKLENİYOR

Uzman isim açıklamalarının devamında, “Gram altın en fazla kazandıran ve sabit getirisi olan yatırım aracı. Ve her sene altın kazandıran bir yatırım aracı olmaya devam ediyor. Özellikle 2024 yılına ilişkin altın borçlanma durumu olan kişilerin 3000 TL seviyesini referans almalı. Maliyet hesaplamasını yapmalı. Mümkün olduğunca altın borçlanılmamalı. Çünkü yükseliş trendi devam ediyor. Yılın ilk çeyreğinde 2250 TL seviyesi, yılın yarısında 2500 TL seviyesi, yılın tamamına bakıldığında ise 3000 TL seviyesinin hedef alınmasını bekliyoruz. Yani 2024 yılında altın çağı yaşanacak” dedi.