Kredi kartı kullananlara kötü haber! Taksit kısıtlaması geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarının ardından, kredi kartı ile alakalı tedbir kararı iddiası gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre, 2024 yılından itibaren kredi kartıyla taksitli alışverişlere kısıtlama getirilecek.

Kredi kartı kullananlara kötü haber! Taksit kısıtlaması geliyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geçtiğimiz günlerde basına kapalı olarak iş ve finans dünyası temsilcileri ile bir yemekte bir araya geldi. Burada kendisine yöneltilen soruları cevaplandıran Bakan Şimşek kredi kartları ile alakalı çok konuşulacak açıklamalar yaptı. 

Sözcü'den Nedim Türkmen bugünkü köşe yazısında, Bakan Şimşek'in toplantıda kendisine yöneltilen sorulara verdiği önemli yanıtları yazdı. Nedim Türkmen, kredi kartı taksit sınırlamasına yönelik bir soruya Bakan Şimşek'in "Dünyada kredi kartına taksit uygulayan tek ülkeyiz ve bu uygulamalar vatandaşın gelirinden fazla harcamasına neden oluyor, bu iyi bir şey değil" yanıtını verdiğini ifade etti.

 

2024 YILINDA KISITLAMA GELİYOR

Bu açıklamaların ardından 2024 yılında kredi kartı ile taksitli mal alımlarına tedbir getirileceği iddia edildi. Kulislerde yer alan bilgilere göre, Cumhurbaşkanlığı 2024 Yıllık Programında, ''Kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süreleri başta olmak üzere enflasyonu düşürmeye yönelik politikaları destekleyici olarak alınan mevcut kararların etkileri analiz edilecek, gerek görülmesi durumunda ilave tedbirler alınacaktır'' ifadeleri kullandı.

Tedbir kararı gerekçesinde ise, ekonomik dengeleri bozucu ve enflasyonu besleyen tüketim artışlarını önleyecek uygulamalar hayata geçirilecektir denildi. 

Bu bilgilerin doğrulanması durumunda, 2024 yılı itibari ile kredi kartıyla taksitli alışverişlere kısıtlama getirilmesi bekleniyor.

Kredi kartı kullananlara kötü haber! Taksit kısıtlaması geliyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.