Şanlıurfa'da ruhsatsız silah operasyonu: 5 gözaltı

Bozova’da ruhsatlı silahlarının kaybolduğu şeklinde beyanda bulunan ve yapılan çalışmalar sonucunda silahları kendi ikametlerinde bulundurdukları tespit edilen 5 şüphelinin adreslerine KOM Şube ve JASAR tarafından eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda çok sayıda silah ele geçirildi.

5

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, "Ruhsatsız Silahlanmaya Karşı İcra Edilen Faaliyetler" kapsamında, Bozova’da ruhsatlı silahlarının kaybolduğu şeklinde beyanda bulunan ve yapılan çalışmalar sonucunda silahları kendi ikametlerinde bulundurdukları tespit edilen 5 şüphelinin adreslerine KOM Şube ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekiplerince eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, 3 ruhsatı iptal edilmiş ve hakkında kayıp başvurusu bulunan tabanca, 4 ruhsatsız av tüfeği, 6 tabanca şarjörü, 461 adet 9mm tabanca fişeği ve 82 av tüfeği fişeği ele geçirildi.

Gerçekleştirilen operasyonda 5 şüpheli şahıs adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alındı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Ruhsatsız Silahlanmaya Karşı” operasyonel faaliyetlere hız kesmeden azim ve kararlılıkla devam edilecektir” denildi.