Urfa’da umreciler maket Kabe etrafında tavaf yaptı

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından umreye gidecek vatandaşlar için uygulamalı seminer verildi. Umreye gidecek olan vatandaşlar, Kabe maketi etrafında temsili tavaf yaptı.

Urfa’da umreciler maket Kabe etrafında tavaf yaptı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hac ve umreye gidecek olan vatandaşlar için her yıl eğitici seminerler düzenleniyor. Şanlıurfa İl Müftülüğü de  hac ve umreci adaylarının sıkıntı çekmemeleri adına seminerler düzenliyor.

Halfeti İlçesine bağlı Yukarı Göklü Mahallesinde bulunan Bilal-i Habeşi Camii’nde uygulamalı seminer düzenlendi. Seminere İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdulhamit Turgut, Halfeti İlçe Müftüsü Muhammed Ahıskalı ile vatandaşlar katıldı.

Müftü Yardımcısı Turgut, seminerde umrecilere eğitici bilgiler verdi. Kutsal topraklarda neler yapmaları, neler yapmamaları konusunda bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi. 

Camide kurulan Kabe maketi etrafında dönen umreci adaylar, temsili tavaf gerçekleştirdi.

Seminerlerin önemine değinen İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdulhamit Turgut, ‘’Diyanet İşleri Başkanlığımız Hac ve Umre Genel Müdürlüğü, Hac ve Umre öncesi eğitimlere çok önem veriyor. Bizde gittiğimiz zamanlarda bunu görüyoruz müşahede ediyoruz. Yani eğitim verilenlerle, eğitim almayanlar arasında büyük farkların olduğunu rahatlıkla ibadetlerini umre ve hac ibadetlerini yerine getirebiliyorlar, bu eğitimler sayesinde bizde bugün Şanlıurfa İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri birimi olarak Halfeti İlçemiz Yukarı Göklü Mahallemize geldik. Burada inşallah Ocak ve Şubat aylarında 70’e yakın umrecimizi kutsal topraklara göndereceğiz. Bugün burada mahallemizde kardeşlerimize eğitim verdik, katılım iyiydi ve çok güzel geçti. Böyle köylere kadar giderek umre ve hac eğitimlerini vermekteyiz.’’ ifadelerini kullandı.

Halfeti İlçe Müftüsü Muhammed Ahıskalı ise, ‘’Bugün umreye gidecek olan kardeşlerimize umre semineri verdik. Özellikle önümüzde ki yıl içerisinde Ocak ve Şubat ayları içerisinde Ocak ayında bir grubumuz, Şubat ayı içerisinde de bir grubumuz, Halfetimizden kutsal topraklara gidecekler. Burada İl Müftülüğümüzden hocalarımızla birlikte bu kardeşlerimize umre ibadetinin nasıl yapılması gerektiğini, orada dikkat etmemiz gereken hususları kısaca uygulamalı olarak hamdolsun gösterdik. Çok istifadeli bir program oldu.’’ diye konuştu.

Seminere katılan vatandaşlar da düzenlenen seminerden memnun olduklarını belirterek, seminer öncesi birçok bilgiyi elde ettiklerini belirttiler. 

 

                                                                                                   

Urfa’da umreciler maket Kabe etrafında tavaf yaptı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.