Şanlıurfa'da hala denetim yok! Zehirli tehlike devam ediyor

Şanlıurfa’da hayvan yemi olarak ithal edilen Çin kestanelerinin son günlerde pazarlarda satışa çıkarıldığı öğrenildi. İstanbul dahil bir çok ilde Çin kestanesinin satışına karşı denetimler yapılıyor. Ancak, Şanlıurfa'da hala denetimin olmadığı ileri sürüldü. Bu durum, Şanlıurfalı tüketicileri endişelendiriyor.

Şanlıurfa'da hala denetim yok! Zehirli tehlike devam ediyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da kestane tezgahlarında 100-120 TL'ye satılan kestaneler, Çin'den ithal edilen ve hayvan yemi olarak kullanılan kestaneler olabileceği bildirildi. Bu kestanelerin çiğ tüketildiğinde zehirlenmeye yol açabileceği uyarısı yapıldı. Gerçek ve yerli kestaneler ise 200 TL'den başlıyor.

ŞANLIURFALILAR ENDİŞELİ

Çin kestanesi, son günlerde Şanlıurfa’da vatandaşların dikkatle takip ettiği konulardan birisi oldu. Özellikle kış aylarında tüketilen kestane, ülkemizin çeşitli illerinde ve bölgelerinde yetişiyor. Geçtiğimiz günlerde zabıtalar, Çin kestanesi olduğu belirlenen kestanelere el koydu. 

ŞANLIURFA'DA ÇİN KESTANELERİNDE DENETİM YOK!

Yerli kestanelerden ayırt edilmesi zor olan ve insan sağlığına zararlı olduğu tespit edilen Çin kestaneleri için İstanbul dahil bir çok ilde denetimler yapılıyor. Ancak, Şanlıurfa'da hala denetimin olmadığı ileri sürüldü. Bu durum, Şanlıurfalı tüketicileri endişelendiriyor.

 

 

 

Şanlıurfa'da hala denetim yok! Zehirli tehlike devam ediyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.