Şanlıurfa’daki araç sahiplerine kötü haber

Şanlıurfa’daki araç sahipleri 2024'te yeni bir vergi ile karşı karşıya kalabilir. Yapılan ‘Orta Vadeli Programda’ yer alan 'karbon vergisi' vurgusunun araç sahiplerini de etkilemesi bekleniyor.

Şanlıurfa’daki araç sahiplerine kötü haber

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ardından Şanlıurfa’daki araç sahipleri, 2024'te yeni bir vergi ile daha karşı karşıya kalabilir. 

Orta Vadeli Program'da (OVP) yer alan ifadelere göre, karbon vergisi niteliği taşıyan vergiler gözden geçirilecek ve tamamlayıcı karbon vergisi dâhil karbon fiyatlandırma araçlarının kalkınma ve yatırım ortamı üzerinde yol açacağı ekonomik ve sosyal etkiler analiz edilecek.

"Karbon vergisi niteliği taşıyan vergiler gözden geçirilecek ve tamamlayıcı karbon vergisi dahil karbon fiyatlandırma araçlarının kalkınma ve yatırım ortamı üzerinde yol açacağı ekonomik ve sosyal etkiler analiz edilecektir. Enerji tüketiminde verimliliğin artırılması, iklim değişikliği ve çevre kirliliği ile mücadele edilmesine yönelik vergi uygulamalarına devam edilecektir."

 

AKARYAKIT ZAMLANACAK 

Karbon vergisi, sera gazı emisyonlarını azaltmak için uygulanan bir vergi türü. Bu vergi, petrol, doğalgaz, kömür, linyit ve tüm ürünlerin üretimi, ithalatı ve satışı sırasında oluşan sera gazı emisyonlarına göre hesaplanıyor. Karbon vergisinin araç sahiplerini nasıl etkileyeceği henüz net değil. Ancak, verginin yakıt fiyatlarına yansıması bekleniyor. Bu durumda, araç sahipleri daha fazla yakıt parası ödeyecek.

KARABON VERGİSİ NEDİR?

İklim değişikliği ile gündeme gelen karbon vergisi, ülkelerin sera gazı emisyonlarını azaltmak için uyguladığı üretim, tüketim veya ithalat sırasında oluşan karbon dioksit emisyonlarının ekonomik olarak cezalandıran bir vergi türüdür. Bu uygulama, çevreye verilen zararın maliyetini yansıtmak ve çevre dostu üretim ve tüketim alışkanlıklarını teşvik etmek amacıyla uygulanmaktadır. 

Şanlıurfa’daki araç sahiplerine kötü haber

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.