Almayanlar yandı! Şanlıurfa’da fiyatlara dev zam geldi

ÖZEL HABER | Yıl sonunda başlayan zam haberlerine her gün bir yenisi eklenirken sürücü adaylarını üzen haber geldi. Şanlıurfa’da sürücü kurslarına yeni yılda dev zam geldi. Kentteki kursların fiyatları 2023’teki fiyatın iki katına çıktı. Ehliyet sahibi olmanın bedeli 19 bin lirayı bulacak.

Almayanlar yandı! Şanlıurfa’da fiyatlara dev zam geldi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye'de zam haberleri gündemden düşmezken sürücü adaylarını üzen haber geldi. 

Hem asgari ücrete yapılan artışlar hem de akaryakıta gelen zamlar derken, sürücü kursları da artan maliyetler karşısında ücretlerini artırma kararı aldı. 

Akaryakıt ve asgari ücretin haricinde sürücü kurslarının en önemli kalemlerini oluşturan araç fiyatları, kira, yedek parça gibi giderler yüzünden kurs fiyatları ikiye katlandı.

Şanlıurfa’daki sürücü kursları da yeni yıldan itibaren geçerli olacak fiyatları belirledi.

 

EHLİYET ALMANIN MALİYETİ KATLANDI

Şanlıurfa’da 2023’te sürücü kurs ücretleri ortalama 7 bin - 7 bin 500 liradan başlıyordu. 

Yeni yılda ise bu rakam 14 bin lira olacak. Maliye ve kart ücretlerine harcanacak 5 bin lira ile B sınıfı ehliyet almanın maliyeti 19 bin lirayı bulacak. 

Gazete İpekyol’a açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Dernek Başkanı Mehmet Yıldız, söz konusu fiyat güncellemesinin işletmeleri için kaçınılmaz olduğunu vurguladı. 

Zamdan ziyade verdikleri eğitimlerle gündeme gelmek istediklerini belirten Mehmet Yıldız, “mecburen” kurs ücretlerini artırdıklarını kaydetti. B sınıfı ehliyet almanın maliyetinin 19 bin lirayı bulacağı bilgisini veren Yıldız, şunları söyledi:

“2024 yılında ülke genelinde oluşan enflasyon, yakıt, kırtasiye, kira artışları ve personel giderlerinden dolayı mecburen fiyat güncellemesi yaptık. B sınıfının kurs ücreti 2024 yılı için 14 bin TL olmuştur. Bizden sonra adaylarımız maliye ve kart ücreti olarak da 2024 yılı için 5 bin TL gibi bir ödeme yapacaklardır, yani 2024 yılında bir B sınıfı ehliyetin maliyeti 19 bin TL’yi bulacaktır.

Bu fiyatları belirlerken sürücü kurslarımızın giderlerinin yanı sıra sık sık yaşadığımız araç kazaları, araç tamirleri ve araç yakıtının zamları özellikle ön planda bizleri zam yapmaya mecbur kılıyor, yani kısacası bizler de bu fiyat güncellemesinden memnun değiliz fakat mecburen fiyat güncellemesi yapıyoruz. İnanın bir eğitimci olarak bir sürücü kursu kurucusu olarak biz bu tür zam haberleri ile gündeme gelmek istemiyoruz, daha çok verdiğimiz eğitimler ile gündeme gelmek isterdik fakat mecburiyetten bu tür haberler ile gündeme geldiğimiz için hemşerilerimizden özür diliyoruz ve bizleri anlamalarını rica ediyoruz”.

Almayanlar yandı! Şanlıurfa’da fiyatlara dev zam geldi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.