Sömestr tatili uzuyor mu? Öğrencileri sevindirecek haber

Yeni yılın gelmesiyle beraber öğrenciler 22 Ocak’taki ara tatili beklemeye başladı. Geçen yıl yaşanan depremden dolayı 1 aya uzatılan sömestr tatili, bu yıl da 1 aya uzatılabilir. İşte detaylar…

Sömestr tatili uzuyor mu? Öğrencileri sevindirecek haber

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ocak ayının gelmesiyle birlikte öğrenciler sömestr yani ara tatil için geri sayıma geçtiler. Eğer büyük bir aksilik yaşanmazsa öğrenciler 22 Ocak Cuma günü sömestr tatiline girecekler. 

Bilindiği üzere ülkemizde sömestr yani ara tatil dediğimiz dönem genel olarak 15 gün olarak gerçekleşiyor. Fakat geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş depreminden ötürü tatil dönemi 2 hafta daha uzamıştı. 

Meteoroloji uzmanlarına göre bu yıl da ara tatil 2 hafta uzayabilir. Çünkü okulların açılacağı 2 Şubat tarihinde müthiş bir soğuk hava dalgasının yurda giriş yapması bekleniyor.

Bu soğuk hava dalgasının tüm yurdu etkisi altına alacağı, özellikle büyükşehirlerde ulaşımı olumsuz etkileyeceği belirtiliyor. Kar yağışı her ne kadar 2 – 3 gün devam edecek olsa da karın yerden kalkması soğukların etkisiyle biraz daha devam edecekmiş. Üstelik hepsi bununla da sınırlı değil.

Uzmanların belirttiğine göre 11 Şubat’ta ikinci bir kar dalgası ülkeyi etkisi altına alacak. Üstelik bu yağışlar batı bölgelerinde fazlasıyla etkili olacak ve kar kalınlığı önemli oranda artacak.

Milli Eğitim Bakanlığı henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Ancak meteoroloji uzmanlarının tahminleri doğrultusunda ara tatilin uzaması kuvvetle muhtemel görünüyor.

Sömestr tatili uzuyor mu? Öğrencileri sevindirecek haber

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.