Eski Siverek Kaymakamı devleti sorumlu tuttu

İstanbul'da dün yapılan Filistin yürüyüşünden elinde yeşil Kelime-i Tevhid bayrağı ile dönen bir adama yapılan yumruklu saldırı gündemdeki yerini korurken, eski Siverek Kaymakamı da olan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’dan gece yarısı dikkat çeken paylaşım geldi. Yavuz, “Müslümanım diyen gençlerimizin bir kısmının Kelime-i Şehadeti ve Kelime-i Tevhidi bilmemelerinin sorumlusu siyasal sistem yani devlettir” ifadelerini kullandı.

5

İstanbul’da dün Filistin’e destek yürüyüşü yapıldı. Yürüyüş sonrası yaşanan yumruk olayı sosyal medyada gündemdeki yerini koruyor. 

Müslüman olduğunu söyleyen bir genç, mitingin dağıldığı saatlerde, elinde Kelime-i Tevhid (La İlahe İllallah Muhammed Rasulallah) yazılı bayrak olan bir vatandaşa yumruk attı, burnunu kanattı. Vatandaşın polise şikayetinden sonra yumruk atan genç tutuklandı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde yumruk atan “Ben de Müslümanım” diyor. Yumruk yiyen vatandaş da “Ben de Müslümanım ve Türküm. Sen nasıl bir Türksün?” diyor. 

İşte bu görüntüler sosyal medyanın en önemli gündem maddelerinden biri haline geldi. 

 

ESKİ SİVEREK KAYMAKAMI DEVLETİ SORUMLU TUTTU

Daha önce Siverek’te kaymakam olarak görev yapan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, gece yarısı konuyla ilgili sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Vali Yavuz, “Müslümanım diyen gençlerimizin bir kısmının Kelime-i Şehadeti ve Kelime-i Tevhidi bilmemelerinin sorumlusu siyasal sistem yani devlettir. Müslümanım diyen her bir bireye İslam Dininin temel prensipleri öğretilmelidir.” dedi.