Şeyh Ubeydullah El Kadiri hayatını kaybetti!

Kadiri tarikatı lideri Şeyh Ubeydullah El Kadiri, 74 yaşında hayatını kaybetti.

Şeyh Ubeydullah El Kadiri hayatını kaybetti!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şeyh Ubeydullah El Kadiri'nin ölüm haberi, tarikat tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu. Duyuruda, "Bir alimin ölümü alemin ölümü gibidir" ifadeleri kullanıldı.

Şeyh Ubeydullah El Kadiri, 1950 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Kadiri tarikatının Ubeyd koluna mensuptu. 1990 yılında Şeyhlik icazeti aldı.

Şeyh Ubeydullah El Kadiri, sosyal medyada yayınlanan bir videosunda iki elini birbirine sürterek badem çıkarttığı iddiasıyla gündeme gelmişti.

CÜBBELİ AHMET'E 'ŞEYHLİK İCAZETİ' VERMİŞTİ

Nakşibendi tarikatına bağlı İsmailağa Cemaati'nden "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, geçtiğimiz aylarda Şeyh Ubeydullah El Kadiri'den "Kadiri Tarikatı şeyhlik icazeti" almıştı.

Sol yazarı Orhan Gökdemir, "Halidiye'den Kadiriye'ye transfer: Parayı veren Cübbe'yi alır" başlıklı yazısında, Ünlü'nün transferine ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu tarikat değişiminin ardında “post kavgası” var. Pop tarikatçı Cübbeli Ahmet’in postta gözü vardı. İsmailağa cemaatinin lideri 93 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu'nun hayatını kaybetmesinin ardından tarikatın liderinin kim olacağına dair tartışmalar artmış, pek çok talip çıkmıştı.

Cübbeli Ahmet, 'Mahmûd Efendi Hazretlerimizin, post-u şerifi üzerindeki sıcaklığı henüz taze iken kendisinin ‘Onu bana yaklaştırmayın, o şeytandır’ buyurduğu Hüsnü Kılıç’ın Efendi Hazretlerimizin makamını işgal etmesine daha ne kadar tahammül edeceğiz' demiş, isyan sancağı açmıştı.

Sancağın altında toplanan olmayınca Cübbeli Ahmet de tarikat değiştirdi ve başka bir tarikata kapılandı. Nakşilikten Kadiriliğe geçti."

 

Şeyh Ubeydullah El Kadiri hayatını kaybetti!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.