Şanlıurfa'nın yılbaşı bilançosu açıklandı: İşte ele geçirilenler

Şanlıurfa Valiliği, İçişleri Bakanlığı'nın vatandaşların yılbaşını huzur ve güven ortamında geçirebilmesini sağlamak için gönderdiği "Yılbaşı Tedbirleri" konulu genelgesi kapsamında yapılan denetimlerle ilgili verileri paylaştı.

Şanlıurfa'nın yılbaşı bilançosu açıklandı: İşte ele geçirilenler

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Bu kapsamda 29 Aralık Cuma gününden itibaren yılbaşı tatili süresince Şanlıurfa genelinde Emniyet ve Jandarma birimleri tarafından halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, otogar, havaalanı ve caddelerde; yaya devriyeler, şok uygulamalar, göçmen şahıslara yönelik uygulamalar, trafik uygulaması ve umuma açık eğlence mekanlarına yönelik denetimler gerçekleştirildi.

Uygulamalar kapsamında; 155 bin 110 şahıs sorgulanırken, 66 bin 999 araç, 663 motosiklet ve 251 umuma açık iş yeri kontrol edildi. Yapılan denetim ve uygulamalar sonucunda; 205 aranan şahıs yakalanırken, 270 yoklama kaçağına işlem, 24 işyeri ve 16 şahsa ise idari para cezası uygulandı.

Yine denetimlerde Suriye uyruklu 15 şahsın kimliksiz olduğu ve herhangi bir yabancı kimlik numarası bilgisinin olmadığının tespit edildiği ve bu şahısların İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildiğine yer verildi.

ŞANLIURFA'DA UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK

2024 yılının huzur ve güven ortamı içerisinde karşılanabilmesi için 5 bin 230 emniyet ve jandarma personeli, mesai mefhumu gözetmeksizin sahada görev alırken denetimlerde; 846,83 gram esrar, 259,69 gram kubar esrar, 46,50 gram metamfetamin, 22,65 gram skunk, 3,65 gram eroin, 2,18 gram bonzai, 66 Lyrica hap, 2 bong, 3 payp diye tabir edilen aparat, 261 elektronik sigara, 130 paket puro, 850 gr puro tütünü, 780 paket sigara, 30 paket elektronik sigara kiti ve 4 cep telefonu ele geçirildi.

İl geneline yayılan denetimlerde ayrıca 8  kurusıkı tabanca ile birlikte 15 fişek, 41 ruhsatsız tabanca, 30 şarjör ve 202 fişek, 4 ruhsatsız tüfek ile birlikte 20 kartuşa el konuldu.

EMNİYET GÖREV BAŞINDAYDI

Cuma, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günlerini kapsayan denetimlerde vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit edecek olası olumsuzlukların önüne geçebilmek için yapılan denetimlerin trafik uygulamalarında ise 160 araç ve 12 motosiklet trafikten men edilirken, 7 çalıntı araç yakalandı. 7 sürücü belgesinin geçici süreyle el konulduğu uygulamalarda, 4 bin 972 araç ile 104 motosiklete ise idari para cezası uygulandı.

VALİ ŞILDAK, TÜM ÇALIŞANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, vatandaşların yılbaşını huzurlu ve güvenli bir ortamda geçirebilmesi için gerek güvenlik gerek sağlık gerekse tüm kamusal alanlarda görev başında olan çalışanlara teşekkür etti. Tüm ilgili birimlerin aksama yaşanmaksızın görevini en iyi şekilde icra ettiğini belirten Vali Şıldak, “Tüm bu çerçevede halkımızın yeni yılını bir kez daha en içten duygularla kutlarken, mesai gözetmeksizin şehrimizde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması adına görevini en iyi şekilde sürdüren tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Şanlıurfa'nın yılbaşı bilançosu açıklandı: İşte ele geçirilenler

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.