Şanlıurfa'da elektrik sorunu bitmiyor! Yine Meclis'e taşındı

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, DEDAŞ’ın hizmet verdiği Viranşehir’de elektrik sayaçlarının tehlikeli bir şekilde açıkta olmasına karşı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Şanlıurfa'da elektrik sorunu bitmiyor! Yine Meclis'e taşındı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, DEDAŞ’ın hizmet verdiği Viranşehir’de yaptığı esnaf ziyaretleri sırasında Viranşehir sokaklarında elektrik sayaçlarının açıkta ve tehlikeli olduğunu ifade etti. 

Konuyu meclise taşıyan Ayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Ayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a şu soruları yöneltti:

1- Viranşehir sokaklarında elektrik sayaçlarının ilgili Yönetmelik’e ve usule aykırı şekilde bırakılması ve kullanılmasının sorumluları kimlerdir?

2- Viranşehir sokaklarında tehlike saçan elektrik sayaçlarına dair Bakanlığınızın denetleme ve düzenleme yetkisini kullanmama nedeni nedir?

3- Halk sağlığını tehlikeye atan bu durum ne zaman düzeltilecektir?

4- Elektrik sayaçlarını bu şekilde açık bırakan kişi, kurum ve ihmalen sorumlular hakkında herhangi bir idari işlem yapılmış mıdır?

5- Halk sağlığı ve güvenliğini tehlikeye atan durumlara karşı Bakanlığınız özel dağıtım şirketlerini düzenli olarak denetlemekte midir?

6- Kamusal bir hizmet olan elektrik dağıtımı ve ölçü araçlarıyla ilgili Bakanlığınıza son 5 yılda kaç şikâyet gelmiş, bunlar hakkında hangi işlemler yapılmıştır?

7- Elektrik dağıtımı ve ölçü aletleriyle ilgili oluşan hizmet kusuru ve denetlemeden kaynaklı ihmal sonucu bugüne kadar kaç kişi ve kaç hayvan zarar görmüştür?

Şanlıurfa'da elektrik sorunu bitmiyor! Yine Meclis'e taşındı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.