Uzmanından altın yatırımcısına kritik 2024 uyarısı: “Dip seviye”

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altında 2024 yılı için 'dip seviye' uyarısını yaptı. Memiş, altın yatırımlarını elinden çıkarıp satmayı düşünenler ile altın borçlanması yapacaklara tavsiyelerde bulundu.

Uzmanından altın yatırımcısına kritik 2024 uyarısı: “Dip seviye”

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altında 2024 yılı uyarı geldi.

Finans analisti İslam Memiş, "Bu yıl, 2024'te uzun vadede hangi yatırım araçları ne kadar kazandırabilir? Enflasyona karşı yatırımcı kendini yıllık bazda nasıl koruyabilir?" sorularına yanıt verdi. 

Düşüşte olan borsa tarafını değerlendiren İslam Memiş, "Borsa İstanbul'da 7000 - 7500 puanı takip ediyorum. 2024 ilk çeyreğinde 9000 puanla alakalı öngörüm devam ediyor. Borsada gelecek risklere karşı BIST 30 Endeksi'nin daha iyi olacağını takip ediyorum. BIST 30 bence 2024'te daha iyi bir performans sergileyebilir" dedi. 

DOLAR VE EURO

Memiş, dolar kuru, euro kuru için şu değerlendirmeleri yaptı: 

"Dolar kurunda beklentimiz gerçekleşti. 29.70 beklentimiz vardı. 29.85'e kadar yükselmişti. Dolar kurunda beklentilerimiz aynı. Rakamsal değerler üzerinde değişen bir şey yok. Ocak itibarıyla 30 liranın normalleştiği bir süreç karşımızda olacak. Yılın ilk çeyreğinde 30-34 lira aralığında dolar TL kurunu takip edeceğiz. Dip olarak 30 lirayı görebiliriz artık. 2024 içinde dolar kurunun 45 liraya kadar yükselme ihtimali var. Bu düşüncem hala geçerli. Yukarı yönlü hareketler devam edecektir.

Euro TL kuru güçlü duruşunu koruyor. Dolar mı euro mu? Tabii ki euro. Euro dolar paritesinde hedef 1.15 seviyesi. 2024 yılında dolardan fazla değer artışı olacaktır euro'nun."

GRAM ALTINDA 'DİP' UYARISI

İslam Memiş'in gram altın uyarısı ise şöyle: "2024 yılında altın, altın çağını yaşayacağı için en fazla getiri gram altında olacaktır. Nakite ihtiyacı olmayan satış için acele etmesin. Altın borçlanmayın. Velek ki borçlanmak zorundasınız, 3000 lira seviyesini göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Gümüş 2024 yılında, 2023'e kıyasla daha pozitif seyirde yatırımcısına kazandırmaya devam edecek. Rasyo kaynaklı gümüşün performansı 2024'te gayet iyi olacak. Gram gümüş 22.67 şu anda. Burada da 24, 26, 28 ve 30 liralık değer artışlarını beklemeye devam edeceğiz."

 

 

Uzmanından altın yatırımcısına kritik 2024 uyarısı: “Dip seviye”

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.