Şanlıurfa'da DEVA Partisi'nde istifa dalgası sürüyor: İki ilçe başkanı daha istifa etti

Şanlıurfa'da DEVA Partisi'nde istifalar sürüyor.

Şanlıurfa'da DEVA Partisi'nde istifa dalgası sürüyor: İki ilçe başkanı daha istifa etti

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Demokrasi ve Atılım Partisi'nde (DEVA) Şanlıurfa'daki istifalar sürüyor. İl başkanlığı yönetiminin değişimi sonucunda ilçe teşkilatları da istifalarını duyurdu.

Haliliye ilçe DEVA Partisi ilçe başkanı Feyyaz Ekici ve Akçakale ilçe başkanı Abdullah Nogay da istifa edenler arasında yer aldı.

EKİNCİ: PARTİMİZİN GELECEĞİ İÇİN EN İYİSİNİ DİLİYORUZ

Ekici yaptığı açıklamada, "Siyasi etiğin ve erdem'in olmadığı bir yerde siyaset yapmanın anlamsız olduğunu" belirterek, büyük bir emekle yürüdüğü partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Ekici, istifa açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İlçe yönetim kurulu olarak bugün itibarıyla DEVA Partisi'nden istifa kararı aldık. Bu kararı almamızın sebebi, siyasi etiğin ve erdem'in olmadığı bir yerde siyaset yapmanın anlamsız olduğunu düşünmemizdir. Partimizin kuruluşundan bu yana büyük bir emekle çalıştık. Ancak, son dönemde yaşanan gelişmeler, parti içindeki etik ve ahlaki değerlere olan saygının azalmasından dolayı bizleri derinden üzmüştür. Bu nedenle, ilçe yönetim kurulu olarak ortak bir karar alarak istifa etme kararı aldık. Partimizin geleceği için en iyisini diliyoruz."

NOGAY: DEVA PARTİSİ'NDEKİ SİYASİ YOLCULUĞUMA SON VERME KARARI ALDIM

Nogay ise yaptığı açıklamada, Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz'e yapılan haksızlığın kabul edilemez olduğunu belirterek, siyasetin daha değerli ve etik kurallar içerisinde yapılması gerektiğini söyledi.

Yerel seçimler öncesi Akçakale ilçe başkanlığı görevine getirilen Abdullatif Nogay, Deva partisi Şanlıurfa kurucu başkanlık görevini yürüttükten sonra milletvekili adaylığı dolayısıyla istifa eden Av. Ahmet Tüysüz’e tekrar görev verilmemesine tepki koyarak görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Nogay, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Değerli Yol Arkadaşlarım!

Değerli ağabeyim Ahmet Tüysüz ve birlikte yol yürüdüğüm tüm dava arkadaşlarım, Akçakale ilçe Başkanlığı görevini yürüttüğüm DEVA Partisi'nden istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım. Partimizin kuruluşundan bu yana, inanarak ve her koşulda yanımda olan ağabeyim Ahmet Tüysüz ile birlikte, Şanlıurfa'da DEVA Partisi'nin büyümesi ve gelişmesi için yoğun bir mesai harcadık. Ancak son dönemde partimizin yanlış siyasi politikaları nedeniyle, DEVA Partisi'ndeki siyasi yolculuğuma son verme kararı aldım. Onur duyarak yürüttüğüm başkanlık görevinden, başkanım Ahmet Tüysüz'e yapılan haksızlık dolayısıyla istifa ediyorum. Bu zorlu süreçte yanımda olan, desteklerini esirgemeyen tüm dava arkadaşlarıma sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Halkın iradesine saygılı, adaletli ve eşit bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğim. Saygılarımla…"

DEVA Partisi'nin Şanlıurfa'daki istifa dalgası, partinin bölgedeki geleceğini merak konusu haline getirdi.

Şanlıurfa'da DEVA Partisi'nde istifa dalgası sürüyor: İki ilçe başkanı daha istifa etti

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.