Özak işçileri eylemin 42’nci gününde çağrıda bulundu: “Boykot ve oturma eylemi başlatacağız”

OSB’de mobing ve baskılarla işten çıkarılan Özak Tekstil işçileri, eylemlerinin 42’nci gününde topçu meydanında açıklamalarda bulundular. İşçiler, talepleri karşılanıncaya kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

Özak işçileri eylemin 42’nci gününde çağrıda bulundu:  “Boykot ve oturma eylemi başlatacağız”

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da 1’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 42 gün önce Özak Tekstil’de yaşanan olaylardan sonra eyleme başlayan işçiler, eylemin 42’nci gününde haliliye’de bulunan Topçu Meydanı’nda açıklamalarda bulundu.

 

“BOYKOT VE OTURMA EYLEMİ BAŞLATACAĞIZ”

Talepleri ve karşılanıncaya kadar eyleme devam edeceğini belirten işçiler, Özak Tekstil’den sipariş vermeye devam eden büyük şirketlere çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullandılar:

“Bu direniş işçi sınıfının ekmek ve onur direnişidir!

Bizim başarımız da yalnız Özak işçilerinin değil, işçi sınıfının başarısı olacaktır. Bunun bilinciyle, ilk günkü kararlılığımızla, ilk günkü haklılığımızla direnişimize devam edeceğiz. 

Bizi bir buçuk aydır oyalayan Levis’e bir kez daha çağrı yapıyoruz. Bu kadar haksızlık olmasına rağmen halen durumu seyrediyorsunuz, bizi oyalıyorsunuz. İşçilere yapılan bunca zulme rağmen Özak Tekstil’e sipariş vermeye devam ediyorsunuz. Derhal harekete geçilmediği taktirde mağazalarınızın önünde ve içinde süresiz oturma eylemlerine ve boykota başlayacağımızı bilin. Bu haksızlığın son bulması için derhal adım atın!

Ayrıca Özak Tekstil’in Malatya ve İstanbul’daki fabrikalarının Zara, Hugo Boss, Marco Polo, H&M gibi dünya markalarına üretim yaptığını da öğrendik. Bu markalar da yaşanan haksızlıklardan sorumludur. Eğer harekete geçilmezse bu markaları da protesto etmeye başlayacağımız, mağazalarının önünde eylemlere başlayacağımız bilinsin.”

Özak işçileri eylemin 42’nci gününde çağrıda bulundu: “Boykot ve oturma eylemi başlatacağız”

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.