Diyanet Volkan Konak hakkında suç duyurusunda bulundu

Diyanet İşleri Başkanlığı, kuruma ve Ali Erbaş’a söylediği sözlerden dolayı Volkan Konak hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyanet Volkan Konak hakkında suç duyurusunda bulundu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Volkan Konak, Kıbrıs’ta katıldığı bir yılbaşı programının ardından sosyal medya hesabından diyanet ile ilgili paylaşımda bulunmuştu.

Konak yaptığı paylaşımda, "Atatürk'ün kurduğu diyanetin koltuğunu işgal eden zat, insanlığın hizmetine ücretsiz sunulan dini, maaşla icra etmek, eğlence ve de turizm alanında çalışan ve bu sökterlerin vergisinden maaş almayı içine sindirmek ancak sizin gibi bezirgan saltanatı süren kişilere yakışır. Bu akşam maaş ve ödeneklerinize katkı olması için bir kadehte sizler için içiyorum. Lütfen kabul buyurunuz…" demişti.

Yapılan bu paylaşımın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı, Volkan Konak hakkında Başkan Ali Erbaş ve kuruma yönelik açıklaması nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Volkan Konak'ın sözlerinin "hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçları teşkil ettiği ifade edilen açıklamada, "Bu nedenle halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, hor görüp aşağılayan, nefret ve ayırımcılığa yol açan, toplumsal kutuplaşmaları körükleyen, milletin mukaddesatına saldıran ve inançlı insanların dini duygularını rencide eden, dini değerlere alenen hakaret eden ve aşağılayan Volkan Konak hakkında gerekli cezai takibatın yapılması suretiyle kamu davası açılmasını ve neticeden Başkanlığımıza bilgi verilmesini arz ve talep ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Diyanet Volkan Konak hakkında suç duyurusunda bulundu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.