Şanlıurfa’da vatandaşın talebiydi! Hizmete girdi

Akçakale’de uzun yıllardır yaşanan noter sorunu, nihayet çözüme kavuştu. İlçede açılan yeni noter, vatandaşlarca memnuniyetle karşılandı.

Şanlıurfa’da vatandaşın talebiydi! Hizmete girdi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde nüfusun her geçen gün artmasıyla noter ihtiyacı da giderek daha fazla hissediliyordu. Suriyeli sığınmacılarla 300 bine yaklaşan nüfusuyla Akçakale'de, tek bir noter bulunması, vatandaşlara büyük zorluk yaşatıyordu.

Noter sorununun çözümü için sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin ortak girişimleriyle Adalet Bakanlığı'ndan ilçeye yeni noterlik açılmasına izin verildi.

Yeni noterlik, Akçakale Yeni Sanayi Bölgesi'nde hizmet vermeye başladı. 

Akçakale 2. Noter’in açılması, ilçe halkı tarafından memnuniyetle karşılandı. Özellikle oto alım satımı yapan galericiler, yeni noterlerin açılmasından büyük bir rahatlık yaşayacaklarını ifade etti.

Galericiler, daha önce bir oto alım satımı için Akçakale 1. Noter’de yaşanan yoğunluk nedeniyle her gün Şanlıurfa'ya gitmek zorunda kaldıklarını, ancak şimdi bu sorunun ortadan kalktığını belirtti.

İlçede oto galericiliği yapan Yasin Doğan, yeni noterliğin açılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Bu sorunla yıllardır mücadele ediyorduk. Çok şükür, bu sorunumuz çözümüne kavuşturuldu. Yeni noter, ilçemizdeki esnaf ve iş insanlarına büyük rahatlık getirdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Noterliğin açılmasıyla, Akçakale'de tapu, araç alım satımı, sözleşme, vasiyetname gibi işlemleri yapmak isteyen vatandaşlar, daha kolay ve hızlı bir şekilde işlemlerini halledebilecek.

Yeni noterin hafta içi her gün 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet vereceği bildirildi.

Şanlıurfa’da vatandaşın talebiydi! Hizmete girdi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.