Damat kahvesinde son nokta! O kahve hiç bu kadar ‘tuzlu’ olmamıştı

Kız isteme törenlerinde uygulanan geleneksel tuzlu kahve adeti, yeni bir versiyonla gündem oldu. Son adete göre damat, tuzlu kahve içmekle kalmıyor sonrasında kahvenin fincanını da altınlarla doldurmak zorunda. Sosyal medyada ilgi çeken yeni uygulama tartışma konusu oldu.

5

Türkiye'nin dört bir yanında kız isteme törenlerinde her gün yeni adetler ortaya çıkıyor. Bu adetlerin bazıları geleneksel adetlerin modernleştirilmiş versiyonları olurken, bazıları ise tamamen yeni uygulamalar.

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen bir yeni adet, kız isteme törenlerinde uygulanan tuzlu kahve adetinin altınlarla değiştirilmesi oldu. Bu ilginç gelenek, bir kuyumcuda çekilen görüntülerle ortaya çıktı ve çiftler arasında hızla yayılmaya başladı.

Damat tuzlu kahvesini içtikten sonra fincanı boş göndermiyor. Fincanı altınlarla doldurarak mutfağa gönderiyor.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüde fincan 15 Reşat altın, 5 Ata altın, 10 çeyrek, 1 beşli altın, 32 gram altın ve 1 adet 0.25 gram altınla doldu. Bu fincanın değeri güncel fiyatlarla yaklaşık 500 bin TL yapıyor. 

Sosyal medya gündem olan görüntülere yorum yağdı.

Bazı vatandaşlar, bu adetin geleneksel tuzlu kahve adetini daha da anlamlı hale getirdiğini ifade ederken, bazıları ise bu adetin maddiyata önem veren bir anlayışa işaret ettiğini ve ekonominin her geçen gün giderek kötüleştiğini söyleyerek saçma buldu.