Harran Üniversitesi’nde tarım öğretiminin yıl dönümü kutlandı

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından ‘Türkiye’de Tarım Öğretiminin 178. Yılı Kutlama’ etkinliği düzenlendi.

Harran Üniversitesi’nde tarım öğretiminin yıl dönümü kutlandı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

Ziraat Fakültesi Hüseyin Apan konferans salonunda yapılan etkinliğe, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, TİGEM Genel Müdürü Dr. Hasan Gezginç, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Hasan Maral, Şanlıurfa İl Tarım Müdürü Mehmet Aksoy, Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şubesi Başkanı Mehmet Sözen, dekanlar, kamu kurumları yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademisyenler, çiftçiler ve öğrenciler katıldı.

"Türkiye'de Tarım Öğretiminin Yıldönümü" etkinliğinde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okumasının ardından Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz,  Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şubesi Başkanı Mehmet Sözen, Ziraat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Zehra  Kaplan birer açış konuşması yaptılar.

Açılış konuşmasında, Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu; ‘Harran Üniversitesi olarak güçlü kadrolarımızla ülkemizde ve şehrimizde tarımın da gelişmesi adına  büyük çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Genel Müdürümüzle, Şanlıurfa ve Üniversitemizde neleri nasıl yapabiliriz konusunda fikir alış verişinde bulunduk. TİGEM ile ülkemize katkı sağlaya bilecek projeler planlıyoruz. Geldiğimiz günden beri üniversite olarak yeni hedefler koyduk. 15 Martta göreve geldiğimde bölgemizde büyük yıkımlara neden olan depremler yaşanmıştı. Ardından şehrimizde büyük bir sel felaketi yaşadık. Bu felaketleri çok kısa süre içinde atlatmayı başardık. Bugün gelinen noktada; üniversitemiz büyük başarılara imza atan bir üniversite haline geldi. Üniversitemiz TÜBİTAK projelerinde yakaladığı büyük başarısı ile tüm üniversiteler içinde ilk ilk beştedir. Harran Üniversitesi kabuğunu kıran ve kendine güvenen bir yapıya doğru yönelmiştir. Harran Üniversitesini tarihteki yerini buldurmaya ve hak ettiği misyona getirmeyi başardık. Artık Harran Üniversitesi de tarihiyle ve geçmişiyle gelen birikimi ile ülkemizde söz sahibi olmuştur” diye konuştu.

Türkiye’nin kritik konuma sahip bir ülke olduğunu söyleyen Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz ise; “ Dünya coğrafyasında Ülkemiz Jeopolitik olarak önemli bir ülkedir, Avrupa ve Asya arasında bir köprü, insanların en elverişli yaşayabileceği bir yerdir. Doğal zenginlikleri, yer altı ve yer üstü zenginlikleri, iklimi, su potansiyeli ile dikkatleri üzerine çekmiş ve halende çekmeye devam eden bir ülkedir. Şanlıurfamız da;  ülkemizde çok önemli bir konuma sahiptir. Tarım, bizim bölgemizden dünyaya yayılmıştır. Bizde bu önemli kadim topraklarda olan ülkemizin en büyük, dünyanın sayılı olan Ceylanpınar Çiftliği ve Harran Ovasının olması münasebetiyle TİGEM Genel Müdürü sayın Dr. Hasan Gezginç’i buraya davet ettik. Bu önemli günde ilimizdeki ve ülkemizdeki çalışmalar hakkında bizlere bilgiler sunacaktır. Bizleri kırmayıp gelen müdürümüze huzurunuzda teşekkür ediyorum” dedi.

Açış konuşmalarının ardından program, Harran Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin müzik dinletisiyle devam etti. Müzik dinletisinin ardından TİGEM Genel Müdürü Dr. Hasan Gezginç “TİGEM’in Türk Tarımına Katkıları” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Program, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’nun günün anısına Dr. Hasan Gezginç’e plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

Harran Üniversitesi’nde tarım öğretiminin yıl dönümü kutlandı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.