“Her gazeteci kutsal değildir” Delioğlu ders niteliğinde konuştu

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, Karaköprü Belediyesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle düzenlenen etkinlikte ders niteliğinde konuştu. Delioğlu, “Siyasetin kendisi kutsaldır ama her siyasetçi kutsal değildir. Gazeteciliğin kendisi kutsaldır ama her gazeteci kutsal değildir” dedi.

“Her gazeteci kutsal değildir”  Delioğlu ders niteliğinde konuştu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karaköprü Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi. 

Basın Müzesi’nde yapılan etkinliğe katılan isimler arasında AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu da yer aldı. 

Delioğlu etkinlikte ders niteliğinde konuştu, özeleştiri yaptı. 

DELİOĞLU: MİLLETE HİZMET YOLUNDA SÜSLERSEK ANCAK KUTSAL OLABİLİYORUZ

“Gazeteciliğin kendisi kutsaldır ama her gazeteci kutsal değildir” diyen Delioğlu, şunları kaydetti:

 “Her meslek şüphesiz kutsaldır. Gazetecilik mesleğine de kutsallık atfedip, bu konuda canımı yakarsınız ama… her meslek kutsaldır. Neden kutsaldır, millete hizmet ettiği için kutsaldır. Hizmet ettiği kadar kutsaldır. Faydası dokunduğu kadar kutsaldır. Siyaset de kutsaldır ama şurada kendimize özeleştiri yapmak istiyorum bu araya gelmişken. Siyasetin kendisi kutsaldır ama her siyasetçi kutsal değildir. Gazeteciliğin kendisi kutsaldır ama her gazeteci kutsal değildir. Kutsal olabilmemiz için arkadaşlar icra ettiğimiz görevi millete hizmet yolunda süslersek ancak kutsal olabiliyoruz. Emin olun şurada iddia ediyorum. Siyasetçiler ile gazeteciler gerçekten görevlerinin kutsallığını bilir. Buna buna göre hareket ederse o şehir mutlaka ama mutlaka mesafe kat eder.”

“LÜTFEN ÇOK FAZLA ANLAŞMAYALIM”

Siyasetçiler ve gazetecilerin anlaşmasının doğru olmadığını ifade eden Delioğlu, “Lütfen çok fazla anlaşmayalım. Herkes kendi görevini kendi mecrasında en iyi şekilde yapmaya çalışsın, varsa bir eleştirileri buna her zaman açığız. Hakarete kapalıyız, iftiraya kapalıyız, yanlış algı ve yorumlara kapalıyız. Ama eleştiriye açığız. Bu konuda hiçbir sıkıntı yok. Ama hani bizim medeniyetimiz, ‘kötü bir haber geldiğinde onun aslını araştırmadan yargıya varmayın.’ Bu siyasetçiler içinde geçerli, gazeteciler içinde geçerli” dedi. 

“ASLINI ARAŞTIRMADAN YARGIYA VARMAYIN”

Delioğlu, gazetecilere “Bir haber aldığınızda onun aslını araştırmadan bir yargıya varmayın” ifadelerini kullandı.

Gazeteciliği kutsallaştıran şeyin gazetecinin almış olduğu haberin doğruluğunu araştırması olduğunu vurgulayan Delioğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“İşin aslını araştırıp bulmasıdır. Bu konuda kamuoyunu doğru bilgilendirmesidir. Bunu yaparsanız arkadaşlar bu şehre çok büyük katkınız olur. Biz de temsil ettiğimiz makamlarda kendime de söylüyorum, biz de bunu yaparsak şehre çok büyük katkısı olur. ‘Duyduğu her şeyi başkasına söylemek insana günah olarak yeter’ diyor bizim medeniyetimiz. Duyduğunuzu hemen aktarıyorsunuz. Bu çok yanlış bir şey. O yüzden hem kendi aramızdaki iletişimimizde hem görevimizi ifa ederken eğer bu memlekete hizmeti temel alırsak hep birlikte bu şehrimizi çok ileriye taşırız. Bu konuda her zaman fikirlerinize açık olduğumu sizin desteğinize ihtiyacımız olduğunu buradan ifade etmek istiyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Çalışan Gazeteciler Gününüzü tebrik ediyorum”.

“Her gazeteci kutsal değildir” Delioğlu ders niteliğinde konuştu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.