Şanlıurfa'da da salgın arttı! Özellikle taziyeler salgına davetiye çıkarıyor

Dünya Sağlık Örgütü'nün ‘dikkate alınması gereken varyant’ kategorisine aldığı JN.1 varyantı dünya çapında yayılmaya devam ederken bazı ülkelerde hastanelerde maske kullanımı zorunlu hale getirildi. Sağlık Bakanı Koca’nın peş peşe uyarılarda bulunduğu ülkemizde Şanlıurfa’da da salgın artmış durumda. Özellikle taziyeler salgına adeta davetiye çıkarıyor.

Şanlıurfa'da da salgın arttı! Özellikle taziyeler salgına davetiye çıkarıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2019'un sonlarında hayatımıza giren ve dünya genelinde milyonlarca hayata mal olan Kovid-19, yoğun aşılama kampanyaları ve alınan tedbirlerle kontrol altına alınsa da 5. yılında dünya için bir tehdit olmaya devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün ‘dikkate alınması gereken varyant’ kategorisine aldığı JN.1 varyantı dünya çapında yayılmaya devam ederken, uzmanlar varyantın oyunun kurallarını değiştirebileceğini öne sürüyor. 

Şimdiye kadar 41 ülkede görülen varyant nedeniyle ABD ve İspanya’da hastanelerde maske kullanımı yeniden zorunlu hale getirildi. 

İspanya’da yerel medya hastanelerin ve sağlık merkezlerinin dolduğunu, hastaların koridorlarda yattığını veya tedavi için saatlerce beklediğini bildiriyor.

ŞANLIURFA’DA DA SALGIN ARTTI 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artan salgın hastalıklar hakkında, "En önemli artışı, nezle dediğimiz enfeksiyonlarda görüyoruz. Soğuk havaların başlamasıyla kapalı ortamda geçirdiğimiz süre arttığı için nezle daha hızlı yayılıyor.” ifadelerini kullanarak solunum yolu hastalıklarına sık rastlanan bir mevsimde bulunduklarını vurguladı.

Şanlıurfa’da da son günlerde salgın hastalıklarda artış gözlemleniyor. Vatandaşları tedirgin eden bu durum özellikle kalabalıkların bir araya geldiği taziyelerde salgına adeta davetiye çıkarıyor.

SALGINDAN KORUNMAK İÇİN NE YAPMALIYIZ?

Enfeksiyonları ve ciddi hastalıkları önlemek için DSÖ şunları öneriyor:

- Kalabalık ve kapalı alanlarda maske takın.

- Öksürdüğünüzde ve hapşırdığınızda ağzınızı kapatın.

- Ellerinizi düzenli olarak temizleyin.

- Özellikle riskli kategorideyseniz, güncel Covid ve grip aşılarını yaptırın.

- Covid belirtileriniz varsa test yaptırın.

Şanlıurfa'da da salgın arttı! Özellikle taziyeler salgına davetiye çıkarıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.