Emekliye yapılacak zam oranını canlı yayında açıkladı: İşte o rakam

Sözcü TV'deki canlı yayında Ersan Şen ve İsmail Saymaz, emeklilere yapılacak zam konusunu ele aldı. Asgari ücretin 17,002 TL olmasıyla birlikte emeklilere yüzde 37,57 oranında zam yapılması bekleniyor.

Emekliye yapılacak zam oranını canlı yayında açıkladı: İşte o rakam

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Sözcü TV'deki canlı yayında Ersan Şen ve İsmail Saymaz, emeklilere yönelik yapılan zam tahminlerini detaylı bir şekilde paylaştı. Asgari ücretin 17 bin 2 TL olmasının ardından emekliler arasında zam beklentileri yükseldi. Ancak, 6 aylık enflasyon farkından kaynaklanan yüzde 37,57'lik zam oranı birçok emekli tarafından yeterli bulunmadı.

Emeklilere verilecek olan zam, 6 aylık enflasyon farkının hesaplanması sonucunda yüzde 37,57 olmuştu. Bu zam oranı pek çok emekliyi mutlu etmemişti. Bazı uzman isimler ise bu zam oranının memura verilecek olan yüzde 50 oranına çekilebileceği belirtildi. Yüzde 50 zam oranı ile birlikte 11 bin TL en düşük emekli aylıkları olacak.

Peki 11 bin TL emekliyi mutlu edecek mi? Ersan Şen ve İsmail Saymaz Sözcü TV’de canlı yayın esnasında emeklilere verilecek olan oran tahminlerine ilişkin konuştu.

ŞEN: NEFES ALAMAYACAKLAR

Ünlü hukukçu Ersan Şen, emekli aylıklarına 11 bin TL artış yapılabileceğini belirtirken, “Cumhurbaşkanı emekli ücretlerinde ufak bir dokunuş yapabilir. Fakat Emekliler nefes alamayacak. Çünkü o rakamlar zamlar ile eriyecek. Simit 20 TL olduğunda emeklinin aldığı ücret neye yarayacak. Hükümette para olmadan emeklinin ücreti asgari ücret seviyesine çekemezler. Emeklilere şapkadan tavşan çıkaramaz. Zam olacak ama ardından ne gelecek?” dedi.

SAYMAZ: YARDIM ALAMAZLAR İSE GEÇİNEMEZLER

Gazeteci İsmail Saymaz ise yüzde 50 oranında bir zam yapılacağının altını çizerek 11 bin TL olacağını söyledi. Saymaz, “Bu zam oranı emekliye yetmez. Emekliler bir başka yerden yardım alamazsa geçinemez.” ifadelerini kullandı.

 

Emekliye yapılacak zam oranını canlı yayında açıkladı: İşte o rakam

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.