TDV Şanlıurfa Şubesi’den 28 bin aileye yardım eli

TDV Şanlıurfa Şubesi, 2023 yılı içerisinde 28 bini aşkın ihtiyaç sahibi aileye yardım elini uzattı. Başta gıda olmak üzere giyim ve nakdi yardımlarla binlerce aileye ulaşıldı.

TDV Şanlıurfa Şubesi’den 28 bin aileye yardım eli

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa İl Müftülüğü  ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Şanlıurfa şubesi 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş Merkezli büyük depremde yoğun bir mesai harcadı. 

TDV Şanlıurfa Şubesi ve İlçe Şubeleri 72 tır, 29 kamyon, 31 kamyonet ve 44 pikap insani yardım malzemesini Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay illerine ulaştırdı.

Deprem bölgesine görevlendirilen din görevlileri, depremzede ailelerin yanından hiç ayrılmadı. Din görevlileri, deprem süreci boyunca ailelerle bir araya gelerek, manevi danışmanlık rehberliğinde bulundu. 

Ramazan ayında da muhtaç aileler de yalnız bırakılmadı. 4 bin 500 aileye gıda kolisi desteğinde bulunuldu. 3 bin 744 adet hijyen malzemesi seti dağıtılırken, 3 bin 720 adet market alışveriş kartı ve 970 adet bayramlık kıyafet alışveriş kartı ailelere teslim edildi. Ayrıca bin 500 aileye de nakdi yardım gerçekleştirildi. 

Kurban Bayramında da muhtaç aileler unutulmadı. TDV tarafından yurt içi kurban kesim organizasyonuyla, kent genelinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere, bin 603 hisse kurban kesimi yapılarak, 8 bin aileye kurban eti ulaştırıldı. Ayrıca TDV tarafından gönderilen dondurulmuş kavurma eti, 3 bin 85 aileye ikram edildi. 

2023-2024 Eğitim Öğretim döneminde öğrencilere desteklerde bulunuldu. 250 yetime kırtasiye yardımı yapıldı. 555 ortaokul, lise, önlisans, lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim alan öğrencilere nakdi destek yapıldı. 2023 yılı içerisinde ayrıca bin 500 aileye de nakdi yardımda bulunuldu.

‘’Unutursam Yetim Kalır’’ temasıyla ve ‘’Kış Bayramı’’ kampanyasıyla yetimlere destekler gerçekleştirildi. Yapılan kampanyayla 175 yetime alışveriş giyim kartı dağıtıldı. 

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde savaş mağdurlarına da yardım eli uzatıldı. Tel Abyad ve Resulayn kentlerin de ihtiyaç sahibi 600 aileye insani yardım malzemeleri dağıtıldı. Ayrıca 4-6 yaş Kur’an Kurslarında eğitim gören yetim himayesi kapsamında 350 yetim öğrenci ve ailelerine yıl boyunca insani yardım malzemeleri ile nakdi yardımlar yapıldı. 

HAYIRSEVERLER İLE İHTİYAÇ SAHİPLERİ ARASINDA KÖPRÜYÜZ

Şanlıurfa İl Müftsü Ramazan Tolan, hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında bir köprü görevi gördüklerini belirterek, ‘’2023 yılında Ülkemiz ve Şanlıurfa için zorlu bir yıl oldu. Hem asrın deprem felaketi hem de sel ile karşı karşıya kaldık. Bu süreç içerisinde Şanlıurfa da çok zarar gördü. Maalesef  çok sayıda vatandaşımız burada binaların altında kalarak şehit oldu. Binlerce bina zarar gördü ve binlerce aile evsiz kaldı. Bu süreç zarfında devletimiz yaraları hızlı bir şekilde sarmaya devam ederken, biz de hayırsever kardeşlerimizle deprem ve sel felaketinde mağdur olan, muhtaç kardeşlerimizi bir nebzecik ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. İhtiyaç sahibi ile hayırseverler arasında köprü vazifesi görmüş olduk. Bizim Şanlıurfa’mızın 13 ilçesi var, 13 ilçemizde de Türkiye Diyanet Vakfımızın şubesi var. 14 vakıf şubemizle birlikte deprem bölgesinde çalıştık. 2023 yılı içerisinde de ayrıca bir çok faaliyetimiz oldu, 4 bin 500 adet gıda kolisi dağıtımında bulunduk, 3 bin 700 adet hijyen kolisi dağıtımında bulunduk, özellikle deprem ve sel felaketinden sonra bu ihtiyaçlar meydana çıktı. 3 bin 700 adet market alışveriş kartı dağıttık.’’  ifadelerini kullandı.

7 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDE YARDIM YAPILDI

Müftü Tolan, bugüne kadar Filistin’e yapılan destekler için de bilgi verdi. Müftü Tolan: ‘’Bizim vakıf şubelerimiz geçtiğimiz yılın ve devam eden asrın vahşeti diyelim, Filistin’e destek vermek için çalışmalarda bulundu. Bu anlamda Türkiye Diyanet Vakfına bağışlar yapılıyor. Filistin’e ulaştırılmak üzere toplanan yardımlara biz de aracılık yapıyoruz. Toplanan yardımları genel merkeze teslim ediyoruz. Başlatılan yardım kampanyaları ile bugüne kadar bizim Şanlıurfa’da yani bizim üzerimizden, gerek camilerimizde toplanan, gerekse vatandaşlarımızın bizzat bağışta bulunduğu ve aracılık yaptığımız yardım miktarı 7 milyon TL’yi geçmiş durumda, biz toplanan yardımlarımızla bir köprü görevi görüyoruz. Allah bu yardımları yapanlardan razı olsun.’’ diye konuştu.

TDV Şanlıurfa Şubesi’den 28 bin aileye yardım eli

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.