Filistin'de neler oluyor? İsrail'in asıl sahipleri kimler?

Gazete İpekyol köşe yazarlarından İsa Dervişoğlu, bugünkü köşe yazısında İsrail'in asıl sahiplerinin ateşkesi istemediğini öne sürdü. Peki İsrail'in asıl sahipleri kimler?

Filistin'de neler oluyor? İsrail'in asıl sahipleri kimler?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazete İpekyol köşe yazarlarında İsa Dervişoğlu “İnsanlık Vicdanı, Küresel Siyonizm’den Davacı” isimli yazı kaleme aldı.

Dervişoğlu, yazısında İsrail'in asıl sahiplerinin ateşkesi istemediğini öne sürdü. İsrail'in Filistinlilere uyguladığı baskının aslında küresel bir sistem olduğunu ve tüm dünyada yaşanan adaletsizliklerin aynı mekanizmanın sonucu olduğunu savunarak köşesinde şu ifadelere yer verdi:

  “Küresel resim, büyük bir İsrail’ e tekabül eder. Aslında tüm İsrailler ve tüm Filistinler aynıdır. Her İsrail’in bir Filistin’i; her Filistin’in bir İsrail’i vardır. Küresel sistem dediğimiz de budur. İsrail’de, cezaevinde Filistinli mahkuma neler yapılıyorsa, Güney Afrika’da da veya başka bir Filistin hapishanesinde de aşağı yukarı aynı şey yapılıyor. O da hapiste işkence yapar, adam öldürür. Onun da güvenlik güçleri veya vekalet verdiği, beslediği aparatları sokakta kendi Filistinlisini infaz eder, ürettiği teröristeler başka toplumlarda savaş çıkarır, terör estirir, sivilleri bombalar vs. Ona da uluslararası hukuk ve BM işlemez. Onun da yaptığı yanına kalır.

Kısacası küresel reel durum şudur: Hemen hemen tüm ev sahipleri, evlerini gasp edenlerce, kendi evlerinde hapis hayatı yaşamaktadırlar. Bu hapisler çeşitlidir ve herkes hapistedir. Çünkü bu hapsin en küçük birimi hücre veya koğuştur. Diğeri zihinsel ve ekonomik (uluslararsı finans sistemi) hapistir. Diğeri uluslararası hukuk, uluslararası toplumdur. Diğeri medyadır, diğeri…

Aslında Filistin’deki savaş, küresel siyonizmle savaştır. Bu savaşın direkt ve dolaylı tarafları şu şekildedir:

Dar anlamda; bir taraf İsrail ve Siyonizm; diğer taraf İran ve direniş cephesidir.

Genel anlamda yani diğer dolaylı katılımcılarla birlikte durum şöyledir: Bir tarafta Küresel emperyalizm yani küresel Siyonizm; diğer tarafta inananlar, direnenler yani her etnik, din, mezhep, bölgeden hür vicdanlı insanlar. Diğer bir ifade ile insanlık vicdanı. Uyanan halklar.

Dikkat edin; İsrail değil, onun sahipleri ateşkes olmayacağını söylüyor.”

Yazının devamı için tıklayınız

 

 

Filistin'de neler oluyor? İsrail'in asıl sahipleri kimler?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.