Emeklilik için yeni şans: Primi eksik olanlar dikkat!

EYT'den yararlanamayan vatandaşların erken emeklilik talepleri, devletin dikkatini çekti ve çeşitli sektörlerdeki emeklilik primlerinde yapılan düzenlemelerle karşılık buldu.

Emeklilik için yeni şans: Primi eksik olanlar dikkat!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EYT'den yararlanamayan vatandaşların talepleri üzerine devlet, erken emeklilik için yeni düzenlemeler yapma kararı aldı. Çiftçi, esnaf ve şoför gibi meslek gruplarına özel avantajlar sunan düzenleme, emeklilik sistemine katılımı kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Vatandaşlar çalışma koşullarının farklı alanlardaki zorlukları, ilerleyen yaş ve sağlık sorunları gibi nedenlerle erken emeklilik için gerekli düzenlemelerin hayata geçmesini bekliyor.

Bilhassa EYT’den yararlanamayan bireyler için gelecek yeni düzenlemeler önem arz ediyor. Emeklilik için bir kriter olarak ön plana çıkan prim gün sayısını tamamlamanın yolları çeşitlendirecek olan yeni sisteme ilişkin detaylar vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Yeni gelecek düzenleme kapsamında vatandaşlara konuya ilişkin büyük kolaylıklar sağlanması bekleniyor.

NASIL YAPILACAK?

Düzenleme kapsamında işyerinde çalışarak, kendi iş yerini açarak, bir şirkete ortak olarak, isteğe bağlı sigorta primi yatırarak ya da borçlanma yoluyla emekli olma imkanı sağlanıyor.

Öte yandan esnaf Bağ-Kur primleri en düşük 6 bin 900 lira 86 kuruş, en çok 51 bin 756 lira 52 kuruş oldu. Primini düzenli ödeyen vatandaşlar için düşük tutar 5 puanlık avantaj ile 5 bin 900 lira 74 kuruş olarak belirlenecek.

En alt tutardan ödeme yapan esnafın aylık avantajı bin lira 12 kuruş olacak. Çalışmayanlar ya da eksik primi olanların her ay kendi primlerini ödeyerek yararlanabildiği isteğe bağlı sigortada tutarlar değişti.

En düşük prim 6 bin 400 lira 80 kuruş oldu. Bu yıl hayata geçmesi beklenen düzenlemeyle ev kadınlarının isteğe bağlı primlerinin 3'te 1'ini devlet ödeyecek.

 

Emeklilik için yeni şans: Primi eksik olanlar dikkat!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.