Bahçeli emekliler için seyyanen zam istedi! Şimşek bu talebi reddetti

Ankara kulislerinde dolaşan iddialara göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin emeklilere yapılması talep edilen 7 bin TL'lik seyyanen zam isteği, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından reddedildi. Milyonlarca SGK ve Bağ-Kur emeklisinin ek zam beklentisi içinde olduğu bu dönemde, yaşanan bu gelişme kamuoyunda merak konusu oldu.

Bahçeli emekliler için seyyanen zam istedi! Şimşek bu talebi reddetti

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin geçtiğimiz Temmuz ayından bu yana dile getirdiği ve karşılanmayan 'en az 7 bin TL seyyanen zam ve bunun kök maaşa yansıtılması' talebi, Ankara kulislerinde konuşulan bir iddia olarak gündeme geldi. Ancak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu talebi olumsuz bir şekilde değerlendirdiği ve yüksek zammın fiyat artışlarına neden olabileceği gerekçesiyle kabul etmediği belirtiliyor.

Kısa Dalga’da yer alan habere göre, Emeklilerin büyük bölümüne 'kök maaş garabeti' yüzünden zam yapılmadığını, üçte birlik kısmının ise yüzde 25'le geçiştirildiği öne sürüldü. 

 

MEHMET ŞİMŞEK'İN İTİRAZ GEREKÇELERİ...

Kulislere yansıyan bilgiye göre, Devlet Bahçeli’nin talebi Mehmet Şimşek'e iletildi, ancak Şimşek, yüksek zammın fiyat artışlarına yol açacağını ve bunun emekliye kötülük olacağını söyledi.

 

EN DÜŞÜK MAAŞ İÇİN MALİYE'DEN İZİN ÇIKTI

Dengeli ve enflasyon hedefleriyle tutarlı bir zammın daha fazla yarar sağlayacağına dikkat çeken Şimşek, genel olarak yüksek zamma karşı çıkmakla birlikte kök maaşı 7 bin 500 ve altında olanlar için özel bir düzenleme yapılmasına Maliye'den izin çıktı.

Bahçeli emekliler için seyyanen zam istedi! Şimşek bu talebi reddetti

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.