‘Katil’ meydan okudu: “Kimse bizi durduramaz”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’de devam eden soykırıma ilişkin açıklamalarda bulundu. Netenyahu yaptığı açıklamada, "Ne Lahey ne de 'şer ekseni' bizi durdurabilecek" dedi.

‘Katil’ meydan okudu: “Kimse bizi durduramaz”

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı’nda devam eden soykırım davası hakkında Tel Aviv’de basın toplantısı düzenledi.

Soykırım davası hakkında konuşan Netanyahu, Filistinli örgüt Hamas'ı ortadan kaldırma ve bölgede kontrolü ele geçirme konusundaki kararlılıklarını vurguladı. Ayrıca, Mısır ile Gazze arasındaki sınır şeridi Philadelphia Koridoru'nun kontrolünü sağlamadan Hamas'ı ortadan kaldırmalarının mümkün olamayacağını ifade etti.

İşgalci Netenyahu, "Hamas'ı ortadan kaldırma, tüm esirleri evlerine geri getirme ve Gazze'nin bir daha ülkemiz için tehdit oluşturmayacağından emin olma hedeflerini gerçekleştirinceye kadar bu savaşı sürdüreceğiz" dedi. Netanyahu, bu hedefi gerçekleştirmek için pazar günü güvenliğe daha fazla fon sağlayacak bir bütçe sunacaklarını belirtirken, "Ne Lahey ne de 'şer ekseni' bizi durdurabilecek" ifadesini kullandı.

Mali konularda da açıklamalarda bulunan Netanyahu, Filistin yönetimine Hamas'a yardımı dokunacak fon aktarımında bulunmayacaklarını belirtti. 

Lahey'deki davada Güney Afrika, İsrail'in Gazze'de işlediği iddia edilen suçları gerekçe göstererek ihtiyati tedbir kararı talep etmişti. Güney Afrika'nın isteği arasında İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonlarını durdurması, insani yardımın sağlanması, soykırıma karışanların cezalandırılması ve delillerin muhafaza edilmesi bulunuyor. Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'nın bu talepleri değerlendirmesi bekleniyor.

‘Katil’ meydan okudu: “Kimse bizi durduramaz”

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.