Suruç Belediyesinden çamur savunması: “Maksatlı paylaşılan art niyetli zihniyet”

Suruç’ta yolların çamur deryasına döndüğüyle ilgili görüntüler son günlerde sık sık gündeme geliyor. Suruç Belediyesi, iddialarla ilgili açıklama yaptı. Söz konu görüntülerin maksatlı şekilde paylaşıldığını belirten belediye, “yatırımların art niyetli zihniyetçe sabote edilmeye çalışıldığını” kaydetti.

Suruç Belediyesinden çamur savunması: “Maksatlı paylaşılan art niyetli zihniyet”

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi son dönemde altyapı sorunu ve yeterli çalışma yapılmadığı gerekçesiyle sokakların yağmur sonrası çamur deryasına döndüğü görüntülerle gündeme geliyor. İlçedeki vatandaşlar yaz boyunca yapılmayan yolların, kışın gelmesiyle şimdi kendilerini mağdur ettiğini belirtiyor. İlçede siyasi isimler de çamur deryasına dönen yolları paylaşarak belediyeye eleştiriler getiriyor. 

Suruç Belediyesi, söz konusu iddialara ilişkin açıklama yaptı. 

Kayyum tarafından yönetilen belediye, bu haber ve görüntülerin maksatlı yapıldığını ileri sürdü. Asılsız bilgilendirme ve görüntülere ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ihtiyacı doğduğu belirten Suruç Belediye, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Son 1 yıl içerisinde toplam yatırım değeri 3,5 Milyar TL'yi bulan Kanalizasyon Altyapı çalışması, İçme Suyu Şebekesi ve Arıtma Tesisi Projesi, İsale hattı, Yağmur Drenaj Hattı, Elektrik Şebekesi yeraltına alınması çalışmaları başlamış olup, bu çalışmaların önemli bir kısmı tamamlanmıştır.

Altyapı çalışmaları sırasında ilçenin bütün sokak ve caddelerinde hayatın olağan akışına uygun olarak kazı çalışmaları yapılmıştır.

Yukarıda bahsedilen altyapı projelerinin bitme sürelerinin birbirinden farklı olması sebebiyle aynı caddede belirli işlerde kazı bitmiş iken bazı çalışmalar devam etmektedir. Dolayısıyla, kazı çalışmaları tamamen bitirilememiş cadde ve sokaklarda kalıcı üstyapı çalışmalarına başlanılması mümkün olamamaktadır.

Ancak altyapı çalışması bitmemiş olsa bile, kazıların devam ettiği cadde ve sokaklarımızda mıcır serimi yapılmak suretiyle vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmektedir.

Öte yandan altyapı çalışması tamamen bitmiş olan cadde ve sokaklarımızda ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Suruç Belediyesi olarak, üstyapı çalışmalarına hemen başlanılmakta ve bitirilmektedir.

 

‘SÖYLEYECEK TEK SÖZÜMÜZ…’

Kısaca altyapısı bitmiş bütün cadde ve sokaklarımızda üstyapı çalışmaları da tamamlanmıştır. Altyapı Çalışmalarının devam ettiği sırada, kazı çalışmaları dolayısıyla oluşan görüntüleri maksatlı olarak paylaşan, kamu hizmetlerini değersizleştirmeye ve yatırımları sabote etmeye çalışan art niyetli zihniyete de söyleyecek tek sözümüz şudur: ‘Size rağmen, Suruç için Çalışmaya, Suruç'a en iyi hizmeti getirmeye ve Suruç'a hizmet etmeye devam edeceğiz.’

'ADLİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR'

Gerçek dışı paylaşımların amacının, kamuoyunda tedirginlik ve huzursuzluk yaratarak vatandaşlarımızı yanıltanlar hakkında da gerekli adli süreç başlatılacaktır”.

Suruç Belediyesinden çamur savunması: “Maksatlı paylaşılan art niyetli zihniyet”

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.