Şanlıurfa'dan vizesiz gidebileceğiniz en ucuz 10 ülke

Türkiye’den vizesiz gidilebilecek ülke sayıları artış gösterdi ancak artan enflasyon ve hayat pahalılığından dolayı, yurtdışına geziye gitmek isteyen vatandaşlar, planlarını iptal ediyor. Bu yüzden Gazete İpekyol olarak size her bütçeye uygun seyahat imkanı sunan Türkiye’den vizesiz gidebileceğiniz dünyanın en ucuz 10 ülkesi hakkında bilgiler vereceğiz.

Şanlıurfa'dan vizesiz gidebileceğiniz en ucuz 10 ülke

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye vatandaşlarının geçen yıl vizesiz gidebildiği ülke sayısı 111 iken bu yıl 118'e ulaştı. Türk lirası genel olarak değer kaybetse de dünyada hala değer kaybetmediği bazı ülkeler var. İşte Türkiye’den vizesiz gidilebilecek dünyanın en ucuz 10 ülkesi...

Dünyanın neredeyse en kalabalık ülkelerini barındıran kıtalarından biri olan Asya ve vahşi doğaya ev sahipliği yapan Afrika ucuz seyahat etmek isteyenlerin ve ucuz seyahat etmekten başka şansı olmayanların ilk aklına gelen ülkelerden. Dünyanın en ucuz 10 ülkesi arasında ise Kamboçya, Vietnam, Hindistan, Laos ve Endonezya başı çekiyor. Yani uçak biletlerinde kampanyaları şimdiden takip etmeye başlarsanız bu ülkelere seyahat etmemek için hiçbir sebebiniz yok.

 

1.KAMBOÇYA

Güney Asya’da bulunan, eşsiz gün batımı manzaralarıyla ve büyüleyici tapınaklarıyla insanları kendine hayran bırakan Kamboçya son derece etkileyici bir ülke. Ülkenin en ünlü turistik yeri, dünyaca ünlü Angkor Wat Tapınağı. Ayrıca, Phnom Penh’in canlı sokak pazarları ve güzel plajları da görülmeye değer.

Ülkenin kaos konusunda küçük bir Hindistan’ı andırdığı söyleniyor olsa da sükûnet ve huzur dolu bir doğası olduğu da kesin. Yemyeşil manzaraları ve görkemli tarihi yapıları ile misafirlerine lüks oteller ya da alışveriş merkezleri yerine farklı bir kültürel deneyim sunuyor.

 

KAMBOÇYA’DA GEZİLECEK YERLER

UNESCO tarafından korunan Angkor Wat Tapınağı, Tuol Sleng Soykırım Müzesi ve ölüm tarlaları ülkede mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Kamboçya’da gerçekten bambaşka bir kültürü tanıyabilir ve sizi şaşırtacak bir tarihe tanıklık edebilirsiniz.

 

KAMBOÇYA’DA YAPILAN FESTİVALLER

Angkor Wat Uluslararası Dans Festivali – Kasım

Kamboçya Uluslararası Film Festivali – Aralık

Kamboçya’da Cadılar Bayramı kutlamaları – Ekim

Pchum Ben (Hayalet Festivali) – Eylül veya Ekim aylarında gerçekleşir.

Bunu yapmadan dönme:

Kamboçya’nın Siem Reap şehrinde bulunan Angkor Wat tapınak kompleksi, dünyanın en büyük dini anıtlarından biridir. Bu etkileyici antik şehirde dolaşıp ve tarihin derinliklerine yolculuk yapmadan sakın dönme!

 

2.VİETNAM

Dünyanın en ucuz 10 ülkesi içerisinde yer alan Vietnam, her maddi kesimden insanın seyahat edebilmesine olanak sağlayan bir ülke. Ülkenin her yerinde uygun fiyatlı konaklama yerleri bulmak mümkünken Vietnam gezginler için oldukça düşük bütçeli ulaşım imkanları da sunuyor.

 

VİETNAM’DA GEZİLECEK YERLER

Tarihi, nefes kesen doğal güzellikleri ve lezzetli mutfağıyla tanınan bir ülke Vietnam. Halong Körfezi’nin büyüleyici manzarası ve UNESCO Dünya Mirası olan Hoi An kasabasının tarihi dokusu, Vietnam’ın mutlaka keşfetmeniz gereken yerlerinden. Ayrıca, dünyaca ünlü Mekong Deltası’nı gezerek, ülkenin geleneksel yaşam tarzını deneyimleyebilirsiniz.

Eğer uçak bileti alacak bütçeniz varsa ve vize almayı da becerebilirseniz Vietnam’da bütçenize uygun bir seyahat planı yapabilirsiniz.

 

VİETNAM’DA YAPILAN FESTİVALLER 

Tet Nguyen Dan (Vietnam Yeni Yılı) – Ocak veya Şubat aylarında kutlanır.

Hoi An Ay Festivali – Ağustos veya Eylül aylarında yapılır.

Huế Uluslararası Festivali – Nisan veya Mayıs aylarında yapılır.

Bunu yapmadan dönme:

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Halong Körfezi, muhteşem kireçtaşı kayaları, turkuaz renkli suları ve doğal güzellikleriyle ünlüdür. Bu bölgede tekne turu yapmadan dönme! Körfezi tekneyle gezdiğinde benzersiz manzaralar eşliğinde unutulmaz anılar biriktirebilirsin!

 

3.HİNDİSTAN

Gezginler için düşük bütçeli seyahat imkanı sunmasının yanı sıra Hindistan, tarihi ve muhteşem mimari eserleriyle herkesin görmeyi arzu ettiği ülkelerden bir tanesi olarak göze çarpıyor. Dünyanın en ucuz 10 ülkesi listesindeki Hindistan’a sırf dünyanın yedi harikasından biri olan Tac Mahalli ziyaret etmek için bile yüz binlerce turist akın ediyor.

Hindistan’ın hem zengin kültürel mirası hem de renkli festivalleri mutlaka görülmeye değer. Eğer Hindistan’a Mart ayında seyahat ederseniz renkli Holy festivalini görebilirsiniz.

 

HİNDİSTAN’DA GEZİLECEK YERLER

Keşfedilecek önemli yerler arasında Goa’nın ve Kerala’nın müthiş sahil şeridini, Rishikesh’teki yoga ve meditasyon merkezlerini, Rajasthan’ın saraylarını ve Varanasi’nin mistik yapısını sayabiliriz. Ayrıca, Hindistan’ın renkli mutfağı sayesinde yolculuğunuz sırasında ilginç yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz. Damak tadı acıyı seven Urfalılar için ideal. 

 

HİNDİSTAN’DA YAPILAN FESTİVALLER

Holi (Renkler Festivali) – Mart ayında kutlanır.

Diwali (Festival of Lights) – Ekim veya Kasım aylarında gerçekleşir.

Kumbh Mela – Her 12 yılda bir yapılan büyük bir dini festivaldir. Tarihleri değişebilir.

Pushkar Camel Fair – Kasım

 

HİNDİSTAN'DA BUNU YAPMADAN DÖNMEYİN

Agra’da bulunan Taj Mahal, dünyanın en ikonik yapılarından biridir. Bu beyaz mermerden yapılmış muhteşem anıt, aşkın sembolü olarak kabul edilir. Taj Mahal’i ziyaret etmeden geri dönme! Ayrıca Varanasi’de Ganj nehrinde akşamları ve sabaha karşı yapılan Aarti törenlerini izlemelisiniz. Hindistan’ın eşsiz kültürü ve atmosferini keşfetmek için birçok seçenek var.

 

4.LAOS

Asya’nın saklı cennetlerinden biri olan Laos, Birleşmiş Milletlerin “En Az Gelişmiş Ülkeler” statüsünde yer alan ülkelerden biri. Türkiye’den ulaşımında zorluk yaşanılan ülkede, seyahat etmek ise oldukça ucuz. Farklı tapınakları, kültürü ve el değmemiş dokusuyla dikkat çeken Laos da dünyanın en ucuz 10 ülkesi arasında yer alıyor.

 

LAOS’TA GEZİLECEK YERLER

Özellikle sakinliği ve doğal güzellikleriyle ünlü olan ülkeyi bugüne kadar beğenmeyen kimseyi görmedim. Luang Prabang, Fransız etkisini taşıyan tarihi binaları, tapınakları ve Mekong Nehri’nin yanı başındaki büyüleyici manzaraları görülmeye değer.

Vientiane’deki altın renkli That Luang Stupası ve Vang Vieng’deki doğal mağaralar ve yüzme noktaları da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

 

LAOS’TA YAPILANFESTİVALLER

Boun Pi Mai (Laos Yeni Yılı) – Nisan

That Luang Festivali – Kasım

Bunu yapmadan dönme:

Luang Prabang yakınlarında bulunan Kuang Si Şelalesi, berrak turkuaz suları ve doğal güzellikleriyle ünlüdür. Bu etkileyici şelalelerde yüzmeden dönme!

 

5.ENDONEZYA

Endonezya, 17.000’den fazla adasıyla büyüleyici bir ada ülkesi. Dünyanın en ucuz 10 ülkesi arasında bulunan Endonezya’nın en ünlü adalarından biri olan Bali tek başına her sene on binlerce turisti ağırlıyor.

 

ENDONEZYA’DA GEZİLECEK YERLER

Bali adasının eşsiz güzellikleri, Ubud’un geleneksel kültürü ve Gili Adaları’nın plajları, Endonezya’yı ziyaret etmek için önemli nedenlerden sadece birkaçı. Jakarta’nın hareketli atmosferini deneyimlemek veya Borobudur Tapınağı’nın mistik atmosferinde yolculuk yapmak da unutulmaz anılar edinmek için fırsat sunuyor.

Endonezya da doğal güzelliğiyle, insanlarının yardım severliğiyle ve farklı kültürüyle her bütçeye uygun keyifli bir seyahat deneyimini mümkün kılan ülkelerden bir tanesi.

 

ENDONEZYA’DA YAPILAN FESTİVALLER:

Nyepi (Sessizlik Günü) – Mart veya Nisan aylarında Bali’de kutlanır.

Galungan – Balinese takvimine göre değişen tarihlerde gerçekleşir.

Ubud Village Jazz Festivali – Ağustos

Bali Spirit Festivali – Mart veya Nisan

 

ENDONEZYA'DA BUNU YAPMADAN DÖNMEYİN

Endonezya dünyanın en aktif yanardağlarına ev sahipliği yapar ve yanardağlara düzenlenen trekking turları ülkenin en popüler turist aktivitelerindendir. Bromo Yanardağı, Ijen Yanardağı, ve Batur Yanardağı gibi popüler rotalarda trekking yapabilirsin!

bütçenizi sarsmadan dünyayı keşfetmenizi sağlayacak harika deneyimler sunuyor. Bir de uygun fiyatlı uçak bileti işini çözerseniz yola çıkmamak için hiçbir sebep kalmıyor. Valizlerinizi toplayıp bu ülkelerin büyüleyici güzelliklerini keşfetmeye başlayabilirsiniz! Şimdiden keyifli yolculuklar!

 

6.MOLDOVA

Moldova veya resmî adıyla Moldova Cumhuriyeti, Doğu Avrupa'da yer alan küçük bir ülkedir. Tarih, kültür ve şarap turizmi açısından ilgi çekicidir. Ukrayna ile Romanya arasında kalan bir ülkenin Başkenti Kişinev'dir. 

Moldova'nın tarihi, MÖ 5. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Bölge, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu ve Sovyetler Birliği gibi birçok farklı imparatorluğun egemenliği altında kalmıştır. Moldova, 1991 yılında Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla bağımsızlığını kazanmıştır.

 

MOLDOVA’DA GEZİLECEK YERLER

Kişinev: Moldova'nın başkenti Kişinev, tarihi ve kültürel yerlere ev sahipliği yapar. Stefan cel Mare Parkı, Kişinev Katedrali ve Doğal Tarih Müzesi ziyaret edilecek yerler arasındadır.

Cricova Şarap Mahzeni: Moldova, şarap üretimiyle ünlüdür ve Cricova Şarap Mahzeni, devasa yer altı mağaralarında şarap üretimini ve depolamasını görmek için harika bir yerdir.

Orheiul Vechi: Orheiul Vechi, tarihi manastır ve mağara kompleksi ile bilinir. Eski kaya oyuklarında bulunan manastırlar, doğal bir güzellikle birleşir.

Saharna Şelalesi: Moldova'nın kuzeyinde yer alan Saharna, etkileyici bir şelaleye ev sahipliği yapar. Doğa yürüyüşleri ve manzara keyfi için ideal bir yerdir.

 

MOLDOVA’DA YAPILAN FESTİVALLER

Şarap ve Şarap Mahzeni Festivali: Moldova, şarap kültürüyle öne çıktığı için şarap festivalleri oldukça yaygındır. Bu festivaller, yerel şarap üreticilerini ve ürünlerini kutlamak amacıyla düzenlenir.

Martisor Festivali: Baharın gelişini kutlamak amacıyla düzenlenen bu festival, renkli el yapımı bileziklerin ve süslerin sergilendiği etkinliklere ev sahipliği yapar.

 

MOLDOVA’DA BUNU YAPMADAN DÖNMEYİN 

Yerel Lezzetleri Deneyin: Moldova mutfağı, lezzetli et yemekleri, sarmale (lahana sarması) ve yerel peynirleri içerir. Yerel restoranlarda geleneksel yemekleri denemek önemlidir.

Tarih ve Kültürü Keşfedin: Moldova'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmek için yerel müzeleri ve tarihi yerleri ziyaret edin.

 

7. MISIR

Afrika Kıtası’nın Kuzey Doğusunda bulunan Mısır, tarih boyunca büyüleyici medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan, eşsiz tarihi ve kültürel mirasıyla ünlü bir ülkedir. 

Yaklaşık 7.000 yıllık tarihî bir geçmişe sahiptir. Tarihteki ilk medeniyetlere ve uluslara ev sahipliği yapmış ve Antik Çağ'dan bu yana birçok yönetim, devlet ve kavim buraya gelmiş ve geçmiştir. Milattan önce firavunlar tarafından yönetilen bölge, piramitleriyle, gizemli tarihiyle ve doğal kültürüyle gezilecek en güzel yerlerden biridir.

 

MISIR’DA GEZİLECEK YERLER

Giza Piramitleri ve Sfenks: Kahire yakınlarındaki Giza Platosu'nda bulunan piramitler ve Sfenks, antik Mısır'ın en ünlü simgeleridir.

Kahire: Mısır'ın başkenti olan Kahire, tarihi yerleri, müzeleri ve alışveriş olanakları ile bilinir. Kahire'de El-Ezher Camii, Müslüman ve Kıpti Mahalleleri, Kahire Kalesi gezilecek yerler arasında.

Luxor: Nil Nehri kenarındaki Luxor, antik Mısır'ın önemli tapınaklarına ev sahipliği yapmaktadır. Karnak Tapınağı ve Luxor Tapınağı önemli ziyaret noktalarıdır.

Aswan: Nil Nehri'nin güneyinde bulunan Aswan, güzel manzaralara, antik tapınaklara ve Nubian köylerine ev sahipliği yapmaktadır.

Abu Simbel Tapınakları: Nil'in güneyindeki bu tapınaklar, Ramses II tarafından yaptırılmıştır. Büyük Tapınak ve Küçük Tapınak, benzersiz mimarileriyle bilinir.

 

MISIR’DA BUNLARI YAPABİLİRSİNİZ

Nil Nehri Gezisi: Nil Nehri üzerinde gerçekleşen bir gemi turu, antik tapınakları ve kırsal manzaraları keşfetmek için harika bir yol sunar.

Dalış: Kızıldeniz, dünyaca ünlü dalış noktalarına ev sahipliği yapmaktadır. Dahab ve Şarm El Şeyh, dalış severler için popüler bölgelerdir.

Çöl Safari: Mısır'ın çöl bölgelerinde gerçekleştirilen safari turları, eşsiz manzaralar ve geleneksel Bedevi yaşamını keşfetme fırsatı sunar.

Alışveriş: Mısır, antik dönemden günümüze uzanan zengin bir el sanatları mirasına sahiptir. El yapımı halılar, geleneksel kıyafetler ve antik tarzda takılar gibi ürünler satan yerel pazarlarda alışveriş yapabilirsiniz.

Yemek Kültürü: Mısır mutfağı, pirinç, ekmek, sebze, bakliyat ve et ürünleri içerir. Kebaplar, falafel, kofteler ve humus gibi lezzetli yerel yemekleri tatmanızı öneririm.

 

8. FAS 

Kuzey Afrika ülkesidir. Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka'dır. Mağrip ülkelerinden biri olan Fas'ın, Atlantik Okyanusu'dan Cebelitarık Boğazı'nı çevreleyip Akdeniz'de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır. Doğuda Cezayir, kuzeyde İspanya, güneyde ise Moritanya ile komşudur.

Fas, tarihi zenginlikleri, renkli pazarları, etkileyici mimarisi ve çeşitli doğal güzellikleri ile ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunar.

 

FAS’TA GEZİLECEK YERLER

Marrakech: Renkli çarşıları, tarihi medinasi ve Bahia Sarayı ile ünlüdür. Jemaa el-Fna Meydanı, geleneksel sokak performansları için harika bir yerdir.

Fes: Tarihi bir şehir olan Fes, eski medinasıyla bilinir. Bou Inania Medresesi ve Karaouine Camii, önemli turistik yerlerdir.

Chefchaouen: Mavi şehir olarak bilinen Chefchaouen, rengarenk mavi tonlarındaki evleri ile ünlüdür. Dağların eteğinde huzurlu bir atmosfere sahiptir.

Sahara Çölü: Fas'ın doğusunda yer alan bu büyüleyici çöl, kum tepeleri, vaha kasabaları ve unutulmaz güneş batımları sunar. Çölde yapılan kamel turları popülerdir.

 

FAS’TA BUNLARI YAPABİLİRSİNİZ

Çöl Safari: Sahara Çölü'nde yapılan jeep veya deve safarileri, çöl manzaralarını keşfetmek için harika bir yol sağlar.

Geleneksel Hamamlar: Fas'ın birçok şehrinde geleneksel hamamlar bulunur. Bu hamamlar, yerel kültürü ve geleneksel ritüelleri deneyimlemenin bir yolu olarak ziyaret edilebilir.

Berberi Kasabaları Ziyareti: Atlas Dağları'nda yer alan Berberi kasabaları, geleneksel Berberi kültürünü keşfetmek için harika bir fırsat sunar.

 

FAS’TA BUNU YAPMADAN DÖNMEYİN

Geleneksel Yemekler: Fas mutfağı zengin ve lezzetlidir. Tajin, couscous ve kebap gibi geleneksel yemekleri denemek önemlidir.

Çay Tadımı: Fas'ta çay içme kültürü önemlidir. Mint çayı, geleneksel bir şekilde sunulan popüler bir içecektir.

Pazarlık Yapma: Çarşı ve pazarlarda alışveriş yaparken pazarlık yapmak, Fas kültürünün bir parçasıdır.

 

9. MAKEDONYA 

Kuzey Makedonya resmi adıyla Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Balkanlar'da denize kıyısı olmayan bir ülkedir. 1991'de Yugoslavya'dan ayrılarak bağımsız olmuştur. Kuzeyde Sırbistan ve Kosova, batıda Arnavutluk, güneyde Yunanistan, doğuda Bulgaristan ile komşudur. Makedonya'nın kuzeyden üçte birlik bölümünü kaplamaktadır. Nüfusu yaklaşık 2 milyondur. Başkenti ve en büyük şehri Üsküp'tür

Balkanların kalbi olarak adlandırılan Makedonya, doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri ve sıcak misafirperverliğiyle ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşatır.

 

GEZİLECEK YERLER

Ohrid: Ohrid Gölü kıyısında yer alan Ohrid, tarihi mimarisi, antik kalıntıları ve güzel göl manzarasıyla ünlüdür. Ohrid Gölü, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alır.

Üsküp: Başkent Üsküp, modern ve tarihi unsurları bir araya getiren bir şehirdir. Üsküp Kalesi, Taş Köprü, ve Makedonya Meydanı önemli turistik yerler arasındadır.

Bitola: Makedonya'nın ikinci büyük şehri olan Bitola, Osmanlı döneminden kalan tarihi binaları ile bilinir. Herodot ve Philip II anıtları ziyaretçilere tarihi bir yolculuk sunar.

 

MAKEDONYA’DA BUNLARI YAPABİLİRSİNİZ

Ohrid Gölü'nde Tekne Turu: Ohrid Gölü, muazzam güzellikte ve etkileyici manzaralara sahiptir. Gölde yapılan tekne turları, manastırları ve kıyı kasabalarını keşfetme fırsatı sunar.

Pelister Milli Parkı: Bitola yakınlarındaki Pelister Milli Parkı, doğa yürüyüşleri, trekking ve kış sporları için popüler bir destinasyondur.

 

MAKEDONYA’DA YAPILAN FESTİVALLER

Ohrid Yaz Festivali: Yaz aylarında Ohrid'de düzenlenen bu festival, konserler, tiyatro gösterileri ve diğer kültürel etkinliklere ev sahipliği yaparak ziyaretçilere eğlenceli bir deneyim sunar.

Üsküp Caz Festivali: Her temmuz ayında düzenlenen bu festival, dünya genelinden caz sanatçılarını ağırlar ve caz müziği sevenler için bir platform sunar.

 

MAKEDONYA’DA BUNU YAPMADAN DÖNMEYİN

Makedon Mutfağı: Makedonya mutfağı, lezzetli ve geleneksel yemeklere ev sahipliği yapar. Tavče Gravče (fasulye yemeği), Ajvar (biber salçası) ve Kebapçe (kırmızı biberli sosis) denemeye değer.

Tarihi ve Kültürel Zenginliklere Dikkat: Makedonya, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bilinir. Antik kalıntıları, kaleleri ve manastırları keşfetmek için zaman ayırın.

 

10. PAKİSTAN

Pakistan'ın güneyde Umman Denizi ve Körfezi'ne kıyısı vardır. Doğuda Hindistan, batıda Afganistan, güneybatıda İran ve kuzeydoğuda Çin ile komşudur. Kuzeybatıda Afganistan'ın Vahan Koridoru Pakistan'ı Tacikistan'dan ince bir hatla ayırır. Ayrıca Umman ile deniz sınırı bulunmaktadır.

Günümüzde Pakistan'ın bulunduğu topraklar birçok antik medeniyetin mekanı olmuştur. Pakistan tarihi bu bölgeyi içine alan Hint alt kıtasının tarihi ile iç içedir.

Pakistan, tarihi ve kültürel zenginlikleri, etkileyici doğal güzellikleri ve sıcak misafirperverliği ile ziyaretçilere farklı bir deneyim sunar.

 

PAKİSTAN’DA GEZİLECEK YERLER

Lahore: Tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ünlü olan Lahore, Badshahi Camii, Lahore Kalesi ve Shalimar Bahçeleri gibi önemli turistik yerlere ev sahipliği yapmaktadır.

Karachi: Pakistan'ın en büyük şehri olan Karachi, tarihi yerleri, plajları ve modern alışveriş bölgeleri ile dikkat çeker.

İslamabad: Başkent Islamabad, modern mimarisi, parkları ve Faisal Camii gibi önemli yapılarıyla tanınır.

 

PAKİSTAN’DA BUNLARI YAPABİLİRSİNİZ

Dağcılık: Pakistan, dünyanın en yüksek zirvelerinden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. K2 zirvesi, dünyanın ikinci en yüksek zirvesidir ve dağcılar için önemli bir hedeftir.

Çöl Safari: Thar Çölü, güzel manzaralara sahip bir çöl alanıdır ve çöl safarileri düzenlenmektedir.

Pakistan’da yapılan festivaller 

Bağımsızlık Günü (14 Ağustos): Pakistan'ın bağımsızlığını kutlamak amacıyla çeşitli etkinlikler ve gösteriler düzenlenir.

Eid-ul-Fitr ve Eid-ul-Adha: İslam dünyasında önemli iki bayram olan Eid-ul-Fitr ve Eid-ul-Adha, Pakistan'da büyük coşku ile kutlanır.

 

PAKİSTAN’DA BUNU YAPMADAN DÖNMEYİN

Geleneksel Yemekler: Pakistan mutfağı, birçok lezzetli ve baharatlı yemeği içerir. Biryani, Haleem ve Kebap gibi geleneksel yemekleri denemek önerilir.

Tarihi ve Kültürel Zenginlikleri Keşfedin: Pakistan, antik kalıntıları, tarihi camileri ve zengin kültürü ile önemli bir tarih mirasına sahiptir. Buraları gezmenizi tavsiye ederim.

Şanlıurfa'dan vizesiz gidebileceğiniz en ucuz 10 ülke

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.