Şanlıurfa'da "Mescid-i Aksa Şairi Mehmet Akif İnan Bilgi Yarışması" finali yapıldı

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ve Şanlıurfa il genelindeki liselerin katılımıyla "Mescid-i Aksa Şairi Mehmet Akif İnan Bilgi Yarışması" il finali yapıldı.

Şanlıurfa'da "Mescid-i Aksa Şairi Mehmet  Akif İnan Bilgi Yarışması" finali yapıldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

İl Millî Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen yarışmaya, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İŞKUR İl Müdürü Fatih Sezgin, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ramazan Çoban ve Nilgün Müjdeci, Memur-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, Memur-Sen eski Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaytan, Cihannüma İl Başkanı Av. Azmi Aldemir, M. Akif İnan’ın yakın dostları yazar Mehmet Sarmış ve Eyyüp Azlal ile okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan yarışmada, Karaköprü ilçesinden Adnan Menderes Anadolu Lisesi, Haliliye ilçesinden Mehmet Güneş Anadolu Lisesi ve Eyyübiye ilçesinden TES-İŞ Anadolu Lisesi finalde yarıştı.

Bilgi yarışmasına M. Akif İnan Vakfı başkanı Hıdır Yıldırım ile Şair-Yazar Recep Garip, video konferans ile bağlanarak öğrencilere birer soru sordular.

Yarışmanın normal süresinde Karaköprü Adnan Menderes Anadolu Lisesi 95 puan alarak yarışmayı önde tamamladı. Yarışmanın ikinci aşamasında ise Eyyübiye ve Haliliye ilçe temsilcileri ikinci ve üçüncü olmak için yarıştı. İki ilçe temsilcisi ilk dört soruda yenişemedi. Beşinci ve son soruyu Haliliye Mehmet Güneş Anadolu Lisesi doğru bilerek ikinci, Eyyübiye Tes-İş Anadolu Lisesi de üçüncü oldu.

Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu tarafından verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, yaptığı konuşmada, "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında düzenlenen yarışmanın amacının, öğrencilerin dilimizin zenginliklerini büyük şairlerin diliyle elde etmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Sultanoğlu, "Bu nedenle bugün düzenlediğimiz yarışma ve hafta içinde devam eden diğer yarışmalarda öğrencilerimiz; edebiyatımızda “Yedi Güzel Adam” olarak bilinen şahsiyetlerin hayatlarına birer dokunuş yaptı. Onların eserlerini okudu, tanıdı. Şiirlerini okudu, ezberledi. Genel kültürleri ve yakın dönem edebiyatımız tanıdılar. Ayrıca bu çalışmalarda başarılı olan öğrencilerimizi ödüllendirdik ki diğer öğrencilerin teşvik edilmesi amaçlandı" dedi.

Şanlıurfa'da "Mescid-i Aksa Şairi Mehmet Akif İnan Bilgi Yarışması" finali yapıldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.