Türkiye Yunanistan, İsrail ve Japonya'yı geride bıraktı! Dünya birincisi oldu

Dünya genelinde 2 milyardan fazla insanın tütün ürünlerine bağımlı durumda. Uzmanlar, Türkiye'de sigara içenlerin sayısının 15 milyonu aştığını belirtiyor. Türkiye, kişi başına düşen günlük sigara tüketim adediyle dünya birincisi konumunda.

Türkiye Yunanistan, İsrail ve Japonya'yı geride bıraktı! Dünya birincisi oldu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de, kişi başına düşen ortalama günlük sigara tüketim adedi sayısında 17,1 ile dünya birincisi oldu. Türkiye'yi 15.7 adet ile Yunanistan takip etti. Türkiye’de 15 yaş ve üzeri toplam nüfusta her 4 kişiden en az 1'inin sigara kullandığı belirtilen açıklamada; bu orana göre yaklaşık 20 milyona yakın kişinin düzenli sigara içicisi olduğu açıklandı.

Türkiye'de 15 yaş ve üzeri nüfusta her 4 kişiden en az 1'inin sigara kullandığı ortaya çıktı, bu da yaklaşık 20 milyon kişinin düzenli sigara içicisi olduğu anlamına geliyor. 

Ülkemizde kişi başına düşen ortalama günlük sigara tüketim adedi sayısında 17,1 ile dünya birincisi oldu. Türkiye'yi sırasıyla 15.7 adet ile Yunanistan, 15.5 ile İsrail, 15.4 adet ile Japonya ve Avusturya takip etti.

Dünya Sağlık Örgütü, toplum sağlığına yönelik zararları en aza indirmek amacıyla elektronik sigara kullanımının kontrol altına alınması için acil eylem çağrısında bulundu. Sigaradan daha az zararlı olarak kabul edilen ve kullanımı gittikçe yaygınlaşan elektronik sigaranın içeriğindeki kimyasalların en az sigara dumanında bulunanlar kadar zararlı olduğunu söyleyen uzmanlar, sigarayı bırakmak için farklı yöntemler denemek yerine kararlı olmak gerektiğini belirtti.

Türkiye Yunanistan, İsrail ve Japonya'yı geride bıraktı! Dünya birincisi oldu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.