Zeynel Abidin Beyazgül kimdir? Siyasi hayatı nasıl geçti?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yıllardır aktif olarak siyasetle uğraşıyor. Beyazgül, 20 yıl önce Şanlıurfa’da merkez ilçe başkanlığında siyasete adım attı. AK Parti’nin yeniden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi için aday gösterdiği Beyazgül’ün siyasi hayatı nasıl geçti?

Zeynel Abidin Beyazgül kimdir? Siyasi hayatı nasıl geçti?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak yeniden gösterilen Zeynel Abidin Beyazgül, 1957 yılında Şanlıurfa'da doğdu. İlk-orta ve lise eğitimimi Şanlıurfa’da tamamladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezun oldu. 

Avukatlık kariyerine 1985-1996 yılları arasında başlayan Beyazgül, bu süre zarfında Şanlıurfa Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü görevini üstlendi.

Noterlik mesleğine atılan Beyazgül, 1996 yılında Kayseri İncesu Noteri olarak atanarak bir dizi önemli görevde bulundu. Viranşehir, Adıyaman ve Malatya'da noterlik görevlerini başarıyla sürdürdükten sonra, Şanlıurfa 5'inci noterliğinde görev yaptı.

Meslek hayatı boyunca 2011 yılında Malatya Noter Odası Başkanlığı ve 2014-2018 yılları arasında Türkiye Noterler Birliği Başkan Yardımcılığı gibi önemli pozisyonlarda görev alan Beyazgül, siyasi arenaya da adım attı. 2004 yılında AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı ve 2015-2018 yılları arasında AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı görevlerini üstlenerek başarıyla icra etti.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Zeynel Abidin Beyazgül, evli olup üç çocuk babasıdır. 

Beyazgül, Şanlıurfa'nın yönetimindeki deneyimi ve siyasi kariyeriyle dikkat çekiyor. 

 

Zeynel Abidin Beyazgül kimdir? Siyasi hayatı nasıl geçti?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.