Türkiye Cumhuriyeti tarihinde emeklileri en çok sevindiren lider kimdi?

Emekli maaşının gündem olduğu bu dönemde emekliler, yapılan zamdan dolayı şikayetçi. Peki, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde emeklilerin yüzünü en çok güldüren lider hangisiydi?

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde emeklileri en çok sevindiren lider kimdi?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emekli maaşları ve sorunlarının gündem olduğu bu dönemde, kademeli emeklilik talebini köşesine taşıyan Milli Gazete yazarı Siyami Akyel, 1999 yılında vatandaşların elinden alınan emeklilik haklarıyla ilgili süreci anlattı.

Akyel yazısında emeklilikte yaş sınırının artırıldığı DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümeti döneminde söz konusu yasa çıkarılırken Necmettin Erbakan’ın sergilediği duruşu hatırlattı. 

Akyel’in yazısında öne çıkanlar şöyle:

“Emeklilikte yaş sınırı Bülent Ecevit’in başbakan, Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz’ın başbakan yardımcısı olduğu DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümeti döneminde tekrar yükseltildi. 8 Eylül 1999 tarihinde yasalaşan kanun ile yaş sınırı erkeklerde 60, kadınlarda 58’e yükseltildi ve EYT mağduriyeti oluştu.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın lideri olduğu Fazilet Partisi, kanunun çıkmasına engel olmaya çalıştı ancak 111 milletvekiliyle yeterli çoğunluğu sağlayamadığı için yasayı engelleyemedi. Yasanın iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu.

EMEKLİNİN YÜZÜNÜNÜ EN ÇOK GÜLDÜREN LİDER

Millî Görüş’ün 90’lardaki temsilcisi Refah Partisi’nin hükümete gelmesiyle Türkiye’nin cehresi değişmişti; işçi, memur gibi emeklinin de yüzü gülmüştü. Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından kurulan 54. Hükümet döneminin ilk icraatlarından biri de emekliye yüzde 300'lere varan zam verilmesi olmuştu. Erbakan Hoca şuana kadar “Emeklinin yüzünü güldüren tek Başbakan” olarak hafızalarda yer edindi”.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde emeklileri en çok sevindiren lider kimdi?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.