Şanlıurfa'da valinin gidişiyle unutulan proje: Taziye evleri harabe halde ucube mekana dönüştü

Şanlıurfa’da, valilik ile büyükşehir belediyesi arasında imzalanan protokolle, Halil-ür Rahman Gölü kuzeyindeki eski taziye evleri aslına uygun haline getirilerek Şanlıurfa Geleneksel El Sanatları Merkezine dönüştürülüp turizme kazandırılacaktı. Ancak istenilen olmadı. Vali Abdullah Erin kentten gidince unutulan projede tarihi evler kaderine terk edildi. Gazete İpekyol yazarı Müslüm Yıldırım, “Milletin elinden aldılar, ucube birer mekana dönüştürdüler” diyerek tepkisini dile getirdi.

Şanlıurfa'da valinin gidişiyle unutulan proje: Taziye evleri harabe halde ucube mekana dönüştü

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın simgelerinden Halil-ür Rahman Gölü kuzeyindeki eski taziye evlerinin aslına uygun haline getirilerek Şanlıurfa Geleneksel El Sanatları Merkezine dönüştürülüp turizme kazandırılmasına ilişkin 2019’da protokol imzalanmıştı. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile dönemin Şanlıurfa Valisi ve ŞURKAV Vakfı Başkanı Abdullah Erin arasında yapılan protokol ile söz konusu taziye evleri Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek turizme kazandırılacaktı. Urfa Geleneksel El Sanatları Merkezi, Şanlıurfa'da unutulmaya yüz tutmuş sanatları yaşatan ustalara ücretsiz tahsis edilecekti. Ustaların mesleklerini yürütmeleri ve gelecek nesillere aktarmaları için Büyükşehir Belediyesince her türlü destek verilecekti.

Ancak istenilen olmadı. Söz konusu proje Abdullah Erin’in kentten gidişiyle unutuldu. Tarihi mekandaki taziye evleri de adeta kaderine terk edildi. 

 

YILDIRIM: ŞİMDİ HARABE HALDE

Gazete İpekyol’un köşe yazarlarından Müslüm Yıldırım da taziye evlerinin halkın elinden alındıktan sonra ‘ucube birer mekana’ dönüştürüldüğünü ileri sürdü.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

“ALDINIZ HALKIN ELİNDEN

EE SONRA ??

3-4 Taziye evi yanyana idi..Esnaf kolayca ulaşılabiliyordu. Kimsesi olmayanların bile taziyeleri iki insan görüyordu, diğerlerine gelenler uğrayıp başsağlığı diliyordu.

Birilerinin hoşuna gitmedi. Her yer ziyaretçiye, yabancıya göre dizayn edilecek kafası ile aldılar milletin elinden, ucube birer mekana dönüştürdüler. Beceremediler kapattılar. 

Şimdi harabe halde...Memleketin ruhuna yabancı insanların eline irade geçince olacağı bu”.

Şanlıurfa'da valinin gidişiyle unutulan proje: Taziye evleri harabe halde ucube mekana dönüştü

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.