Öğrenci ve velilerin dikkatine: Bakanlık her ay 6 bin 505 TL yatıracak! Şartlar belli oldu

Artan eğitim masraflarından ötürü dara düşen öğrencilere ve velilerine devletten müjdeli haber geldi. Bakanlık, ailelerin ceplerini öğrencilerin ise yüreklerini ferahlatacak 2024 yılı eğitim desteğini açıkladı. İşte detaylar…

Öğrenci ve velilerin dikkatine: Bakanlık her ay 6 bin 505 TL yatıracak! Şartlar belli oldu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaşım, beslenme, kırtasiye ve daha pek çok alanda gözlenen artışlardan ötürü yükselen eğitim masrafları, özellikle ihtiyaç sahibi aileleri oldukça köşeye sıkıştırdı. Maddi olanaklarının çocuklarının eğitim haklarının önüne geçmemesi amacı ile destek modellerini yakından takip eden aileler, özellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yardımlarını sorgulamaya başladı. Bu noktada bakanlıktan milyonların yüzlerini güldüren önemli bir haber geldi.

2024 yılına girilmesi ile birlikte açıklanan memur maaşı zammına ve 6 aylık enflasyona bağlı olarak yardım modellerinde güncellemeye giden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eğitim desteklerini de yeniden düzenledi. Peki, bakanlık SED yardımı ne kadar oldu? İşte ayrıntılar…

2024 SED YARDIMI

Onlarca kategori altında düzenlediği yardım modelleri aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine destek olmayı sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eğitim kategorisi altında da SED ödemelerini gerçekleştiriyor. Bu kapsamda memur maaş katsayısının artışına bağlı olarak SED desteklerinde de düzenlemeye giden bakanlık, bu sene öğrencilere düzenli olarak ödenecek olan tutarları paylaştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın öğrencilerin eğitim seviyelerine bağlı olarak gerçekleştirecek olduğu SED ödemelerinin güncel tutarları şu şekilde kayda geçti:

Okul öncesi için ödenecek olan tutar: 3 bin 614 TL

İlköğretimde okuyan çocuklar için ödenecek olan tutar: 5 bin 421 TL

Ortaöğretimde okuyan çocuklar için ödenecek olan tutar: 5 bin 782 TL

Yükseköğrenimde okuyan çocuklar için ödenecek olan tutar: 6 bin 505 TL

2024 SED YARDIMINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın SED yardımından yararlanmak isteyenlerin, Sosyal Hizmet İl/ İlçe Müdürlüklerine şahsen veyahut da dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Ayrıca e- Devlet üzerinden de SED başvurusu yapılabilmektedir.

 

 

 

Öğrenci ve velilerin dikkatine: Bakanlık her ay 6 bin 505 TL yatıracak! Şartlar belli oldu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.