Bölücü terör örgütüne karşı dev operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin, kırsalda kış aylarında eylem yapmak amacıyla 7 ilde mağara ve sığınaklara sakladıkları çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik Kahramanlar-47 operasyonu yapıldığını açıkladı. Operasyonda çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Bölücü terör örgütüne karşı dev operasyon

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırsalda kış aylarında eylem yapmak amacıyla 7 ilde mağara ve sığınaklara çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıları saklayan bölücü terör örgütü mensubu teröristlere karşı Kahraman-47 operasyonu yapıldığını açıkladı. 

Mardin, Bitlis, Şırnak, Batman, Siirt, Tunceli ve Diyarbakır’da gerçekleşen operasyonlarda 131 tim, 1174 jandarma özel harekat (JÖH), güvenlik korucuları ve J-SİHA- ATAK helikopterleri katıldı. 

Yapılan operasyonlarda patlamaya hazır 159 kilogram patlayıcı madde, 5 roketatar, 8 adet el bombası, EYP düzenekleri, Zagros Keskin Nişancı Tüfeği, 3 AK-47 piyade tüfeği, av tüfeği, 12 piyade tüfeği şarjörü, 267 mühimmat, 9 elektronik devre kartı, 30 el telsizi, optik cihaz, el dürbünü, 4 akü, 25 tüp ile çok sayıda örgütsel doküman, mutfak, sağlık ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “Terör örgütünün kış aylarında lojistik amaçlı kullanmak ve eylem yapmak için hazırladığı inleri tek tek tespit edilip başlarına yıkıldı.

Kahraman Jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin.” dedi.

Bölücü terör örgütüne karşı dev operasyon

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.