Bakanlık kamu tahsilatına başladı! 6.4 milyar lira alınacak

Ticaret Bakanlığı yapılan denetimler sonucunda toplamda 6.4 milyar lira tutarındaki kamu alacağının tahsilat işlemlerine başladığını açıkladı. Yapılan açıklamada, bu miktarın 789 milyon lirasının ek vergi tahakkuku, 5.7 milyar lirasının ise idari para cezası olduğu belirtildi.

Bakanlık kamu tahsilatına başladı! 6.4 milyar lira alınacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın geçen yıl yaptığı denetim sonuçlarına dayanarak, 6.4 milyar lira tutarındaki kamu alacağının tahsilat işlemlerine başladığını açıkladı. 

Açıklamada, 2023 yılında gerçekleştirilen teftiş, inceleme, denetim ve soruşturmalar kapsamında 2 bin 194 rapor düzenlendiği ve bu süreçte iç ve dış ticaretteki usulsüz işlemlere karşı önleyici tedbirler alındığı vurgulandı.

Bakanlık yaptığı açıklamada şu ifadelere yer aldı: 

"Bu raporlar neticesinde 789 milyon lira ek vergi tahakkuku ve 5,7 milyar lira idari para cezası olmak üzere 6,4 milyar lirayı aşkın kamu alacağının tahsil işlemlerine başlandı. Bakanlık olarak, piyasa işleyişini bozucu, adil rekabet şartlarına uygun olmayan, kamu zararına yol açan girişimlerin takibi azami hassasiyetle yapılmakta olup, bütün sektörlerde mevzuata aykırı işlemleri engellemek, devletimizin ekonomi politikalarını etkili bir şekilde uygulamak için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir”.

Bakanlık kamu tahsilatına başladı! 6.4 milyar lira alınacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.