Bankalardan flaş kredi kart kararı: Bunu yapanların limiti dondurulacak!

Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar'ın kredi kartları ve kredili ürünlere yönelik kısıtlama geleceğini belirten açıklamalarının ardından bankalar harekete geçti. Birçok banka, bugün itibarıyla müşterilerine gönderdiği kısa mesaj ile atılacak yeni adımları açıkladı.

Bankalardan flaş kredi kart kararı: Bunu yapanların limiti dondurulacak!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halk TV’de yer alan habere göre, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından göreve getirilen yeni ekonomi yönetimi, bir yandan para politikalarında sıkılaşma adımlarını hayata geçirirken, bir yandan da bankacılık işlemlerinde her türlü kredili ürünün kullanımını sınırlandıracak adımlar attı.



Son olarak Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklama ile kredili ürün kullanımı ve özellikle kredi kartlarına yönelik yeni sınırlandırmaların geleceğinin sinyalini verdi.

Çakar, gazetecilerle gerçekleştirdiği görüşmede; bankacılık sektörü ve ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu. Çakar, gazetecilerle dün gerçekleştirdiği toplantıda, alınacak önlemlerin, taksit sayısı azaltma, limit kontrolü ya da faiz gibi araçları içerebileceğini ifade etmişti.

MÜŞTERİLERE GÖNDERİLEN MESAJ PANİK YARATTI

Normal şartlar altında, bankaların nakit avans ve kredi kullanımlarında uyarı ekranında yazan ibareler, bu kez kısa mesaj ile tüm kullanıcılara gönderildi. Garanti BBVA tarafından müşterilere gönderilen mesajda ""Kredi kartınızla döviz/altın/kripto varlık alımları, vadesi gelmemiş kredilerin kapatılması, makul gerekçesi olmayan transferler, nakit çekme limitini aşma için işlemler ile sistem dışına para çıkarılmasına yönelik işlemler nedeniyle kartınız kapatılabilir." ifadelerine yer verildi.



NAKİT AVANS KULLANIP FAİZE YATIRANLARIN KREDİ KARTLARI KAPATILACAK

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), geçtiğimiz ay aldığı karar ile politika faizleri artmaya devam etse bile kredi kartı azami faiz oranlarını 3.11'e sabitlemişti. Mevcut mevduat faizlerinin bu seviyenin üzerinde oluşu, çok sayıda kullanıcının tüm kredi kart limitiyle nakit avans çekerek, söz konusu tutarı mevduat faizine yatırmasına neden oluyordu.

Bankalar, bu durumun tespit edilmesi halinde ilgili müşterinin tüm kredi kartı limitinin kapatılacağına yönelik dikkat çeken bir uyarı yayınladı.

3.11 oranındaki akdi faizin yanı sıra, şu anda kredi kartları için belirlenen sabit nakit avans oranı 4.42 seviyesinde. TCMB, PPK kararları ile politika faizini artırsa bile, kredi kartlarının faizleri artış göstermeyecek.

Bankalardan flaş kredi kart kararı: Bunu yapanların limiti dondurulacak!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.