AK Parti’nin seçim beyannamesi bugün açıklanacak! Şanlıurfa Milletvekili Önen ne dedi?

AK Parti'nin yerel seçim beyannamesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. Beyannamede, "gerçek belediyecilik" vurgusu yapılacak. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen, beyanname ile ilgili yaptığı açıklamada, "AK Parti belediyeciliği bir ekol ve okul oldu.” dedi. Peki, AK Parti’nin beyannamesinde neler var?

AK Parti’nin seçim beyannamesi bugün açıklanacak!  Şanlıurfa Milletvekili Önen ne dedi?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’de adaylarının açıklanmasının ardından gözler seçim beyannamesine çevrildi. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın bugün kamuoyu ile paylaşacağı beyannamede, "gerçek belediyecilik" vurgusu yapılacak. Gelişmeleri bir televizyon programının canlı yayınına katılan AK Parti Milletvekili Abdulkadir Emin Önen değerlendirdi.

ÖNEN: AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ BİR EKOL VE OKUL OLDU

Önen,”AK Parti belediyeciliği bir ekol ve okul oldu. AK Parti hizmetleri ile tanışmak demek aslında AK Parti Belediyeciliği ile tanışmak demektir.” dedi.

Önen, muhalefetin özellikle büyükşehirlerde ‘yapıyormuş’ gibi ‘varmış’ gibi davrandığını belirterek, "Sosyal medyaya 3 tane fotoğraf koyan kendini hizmet yapmış gösteriyor. Literatüre algı belediyeciliği diye bir şey getirdiler. Gerçekten bir şeyler varmış gibi yapıyorlar" diye konuştu.

İstanbul ve İzmir'e bakıldığı zaman yarı zamanlı belediyecilik yapıldığını söyleyen Önen, "Başkanların belediyeye geldikleri yok. İBB Başkanı İstanbul adaylığını Trabzon'da yürüttü. Neresini düzeltelim bu işin. Attığımız yer elimizde kalıyor" ifadelerini kullandı.

BEYANNAMEDE NELER VAR?

AK Parti’nin beyannamesi, “Türkiye Yüzyılı İçin Gerçek Belediyecilik” temasıyla hazırlandı. 8 başlıktan oluşan beyanname, 200 sayfadan oluşuyor.

Beyannamede, partinin yerel yönetim vizyonu anlatılıyor, dirençli şehirler vurgusu yapılıyor. AK Parti’nin seçim beyannamesinde afetlere dirençli şehirlere yönelik projeler ön planda olacak.

HİZMET VE ESER BELEDİYECİLİĞİ VURGUSU

“Sosyal belediyecilik” ve “kültür üreten şehirler” gibi bölümlerin de yer aldığı beyannamede, hizmet ve eser belediyeciliği ile ilgili vaatler sıralanıyor. Katılımcılık, şeffaflık, toplumsal refah öncelikli şehir ekonomileri öne çıkıyor.

SOKAK HAYVANLARI DA BEYANNAMEDE

Beyannamede, sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili yapılacak yasal düzenlemeye de yer verilecek. Bu konuda belediyelere verilecek sorumluluklar detaylı bir şekilde anlatılacak.

AK Parti’nin seçim beyannamesindeki bir diğer önemli başlık da mahalle kreşleri... Türkiye genelinde mahalle kreşlerinin hızla yaygınlaştırılacağı, böylece özellikle çalışan annelerin taleplerinin karşılanacağı ifade edilecek.

Beyannamede yer alan 8 ana madde

1. AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu

2. Katılımcılık, Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik

3. Dirençli Şehirler

4. Türkiye Yüzyılı'nda Şehir ve Çevre

5. Toplumsal Refah Öncelikli Şehir Ekonomileri

6. Huzurlu ve toplumsal yapı için Duyarlı Sosyal Belediyecilik

7. Kültür Üreten Şehirler

8. Hizmet ve Eser Belediyeciliği

 

 

 

AK Parti’nin seçim beyannamesi bugün açıklanacak! Şanlıurfa Milletvekili Önen ne dedi?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.